• Există numeroase exemple care demonstrează că vârsta nu este decât un simplu număr.
  • Tony Bennett a împlinit 95 de ani, cu Lady Gaga alături de el.
  • David Attenborough, înainte de 90, a împărtășit cât de norocos este să fie sănătos la vârsta sa.

Există numeroase exemple care demonstrează că vârsta nu este decât un simplu număr. Din ce în ce mai mulți artiști și personalități din diverse domenii ajung la vârsta de 90 de ani sau chiar depășesc această bornă. Chiar și înaintând în vârstă, acești oameni continuă să impresioneze prin munca și cariera lor remarcabilă. În ciuda faptului că unii dintre ei se apropie de o sută de ani, cariera lor este încă în plină ascensiune. În schimb, alții aleg să se bucure de viața lor într-un mod mai liniștit și relaxant. Cu toate acestea, admiratorii lor sunt uimiți de faptul că aceste personalități celebre, care au depășit 90 de ani, încă continuă să impresioneze.

Iată o listă a celebrităților care au împlinit 90 de ani și cum arătau în anii tinereții.

James Earl Jones

Jones a jucat în peste 50 de filme. El a început în filmul ,,Dr. Strangelove” din 1964 și este cunoscut pentru că a dat vocea lui Darth Vader în seria ,,Star Wars” și lui Mufasa în ,,The Lion King” de la Disney.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Barbara Eden

În august 2021, Barbara Eden a împlinit 90 de ani. Celebra actriță din ,,I Dream of Jeannie” a dezvăluit că secretul menținerii sănătății la această vârstă este dat de mișcarea trupului și a sufletului.

Într-un interviu acordat publicației Closer Weekly, Barbara Eden a declarat ,,cred că secretul pentru a te simți minunat este să te menții activ, să faci lucruri care îți plac și să ai simțul umorului”.

Berry Gordy Jr.

În 2019, Berry Gordy Jr. a împlinit 90 de ani și a fost onorat de orașul Los Angeles printr-o ceremonie de debut a pieței Berry Gordy, situată la intersecția dintre Sunset Boulevard și Argyle Avenue din Hollywood. Această ceremonie a fost organizată cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a fondării Motown Records. La ceremonie au fost prezenți mai mulți artiști celebri care l-au ajutat pe Gordy să sărbătorească, printre care Smokey Robinson și Stevie Wonder. Cu un an înainte de acest eveniment, fondatorul Motown Records și-a anunțat retragerea.

Gena Rowlands

Gena Rowlands este o actriță americană celebră, care a împlinit 90 de ani în 2020. Cariera ei în industria cinematografică și pe scenă se întinde pe parcursul a peste șapte decenii, fiind cunoscută în special pentru rolurile din Epoca de Aur a Hollywood-ului.

Printre cele mai notabile performanțe ale sale se numără rolurile din filmele ,,A Woman Under the Influence” din 1974 și ,,Gloria” din 1980, pentru care a primit nominalizări la Oscar pentru cea mai bună actriță. De asemenea, a fost lăudată pentru rolul ei din filmul lui Woody Allen din 1988, ,,Another Women”.

Pe lângă cariera sa de actorie, Rowlands a fost și regizoare și producătoare, colaborând de mai multe ori cu soțul ei, regizorul John Cassavetes. Ea a jucat în multe dintre filmele lui Cassavetes, inclusiv în filmele sale din anii 1970, care au fost considerate pionierat în ceea ce privește cinema-ul independent.

În 1999, Rowlands a primit un Oscar onorific pentru întreaga sa carieră, recunoscând contribuția sa semnificativă la industria cinematografică.

Mel Brooks

Cunoscut ca actor, comediant, regizor și compozitor, Mel Brooks a contribuit mult la industria divertismentului și a filmului. Una dintre cele mai durabile moșteniri ale sale implică scrierea serialului de comedie de televiziune ,,Devino inteligent cu Buck Henry”.

Viața și cariera sa s-au întins suficient de mult pentru a câștiga un premiu Emmy, Grammy, Oscar și Tony.

Rita Moreno

Actrița Rita Moreno a împlinit 90 de ani, dar a declarat că nu se simte diferit la această vârstă și este recunoscătoare că este încă aici.

David Attenborough

Chiar înainte de a împlini 90 de ani, el a împărtășit cât de norocos este să fie sănătos la vârsta sa.

,,Sunt fantastic de privilegiat. Faptul că diverse părți ale corpului meu funcționează, nu este pentru că fac exerciții fizice sau mănânc vreo dietă deosebită, sau ceva de genul acesta” , a declarat el pentru Readers Digest. ,,Am trăit într-un mod perfect normal, și totuși iată-mă aici și încă mă mișc. Am doi genunchi noi și aparate auditive, așa că da, sunt mecanizat într-o oarecare măsură. Dar asta e tot. Și sunt fantastic de norocos” .

Prezentatorul englez și-a lăsat amprenta de-a lungul anilor scriind și narând pentru BBC documentare despre natură, viața animalelor și plantelor de pe Pământ.

Iris Apfel

La fel ca și cariera ei de decenii în domeniul modei, Iris Apfel și-a sărbătorit cu stil cea de-a 100-a aniversare.

Ea și-a onorat centenarul la Central Park Tower din New York City în 2021 și a oferit pentru Page Six Style câteva sfaturi din interior despre ce să poarte înainte de petrecere.

,,Trebuie să te îmbraci pentru tine însuți înainte de a te îmbrăca pentru vârsta ta” , a declarat pentru Page Six Style în septembrie 2021 cea care s-a autointitulat ,,starleta bătrână”. ,,Fii tu însăți! Nu face parte din turmă”.

De asemenea, ea întâmpină cu bucurie vârsta și nu înțelege ,,obsesia” lumii de a arăta mai tânără.

,,Nu știu de ce există această obsesie nebună de a arăta cu ani mai tânăr decât ești” , a spus Apfel. ,,Dacă ești norocos și Dumnezeu îți dă ani în plus, ar trebui să cred că ai vrea să-i etalezi și nu să-i ascunzi.”

Apfel, cunoscută pentru faptul că poartă haine colorate și ochelari supradimensionați, își îmbrățișează vârsta și a semnat cu IMG în 2019 ca model la vârsta de 97 de ani.

Clint Eastwood

Clint Eastwood a împlinit 90 de ani în 2020, înconjurat de familie.

El nu a lăsat niciodată vârsta să stea în calea carierei sale impresionante de actor, care include filme emblematice, printre care ,,The Good, the Bad and the Ugly”, ,,Dirty Harry”, ,,Unforgiven”, ,,Million Dollar Baby” și multe altele.

Eva Marie Saint

Eva Marie Saint a împlinit 95 de ani în 2019.

Actrița, originară din New Jersey, este cunoscută pentru rolul său din filmul ,,On the Waterfront” (1954), de Elia Kazan, pentru care a câștigat un premiu Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar. De asemenea, a fost apreciată de critici după ce a jucat în filmul ,,North by Northwest”, de Alfred Hitchcock, din 1959.

Saint a continuat să joace de-a lungul anilor, jucând în filmul din 2005 ,,Because of Winn-Dixie”, în filmul din 2006 ,,Superman Returns” și, mai recent, și-a împrumutat vocea pentru cinci episoade din ,,The Legend of Korra”, din 2012 până în 2014.

Saint a glumit pe seama vârstei sale înaintate în timp ce prezenta un premiu la cea de-a 90-a ediție a premiilor Oscar, când avea 93 de ani.

Dick Van Dyke

Dick Van Dyke nu credea că va mai fi în viață la 90 de ani.

Comediantul a împlinit 95 de ani în 2021 și a declarat la vremea respectivă pentru Showbiz411: ,,Nu m-am gândit niciodată că voi trăi atât de mult. Nu știu cum am reușit” , a adăugat el.

Când a împlinit 93 de ani, el a glumit pentru publicație: ,,Toți prietenii mei sunt morți”.

A devenit celebru cu sitcomul său omonim, ,,The Dick Van Dyke Show”, care a fost difuzat între 1961 și 1966, dar a avut și o carieră cinematografică înfloritoare.

Actorul a jucat în musicalurile cinematografice ,,Bye Bye Birdie” (1963), ,,Mary Poppins” (1964), ,,Chitty Chitty Bang Bang” (1968) și ,,The Comic” (1969).

June Squibb

În 2014, la vârsta de 84 de ani, a fost nominalizată la Oscaruri pentru cea mai bună actriță în rol secundar pentru rolul din ,,Nebraska”.

De atunci, ea a lucrat la mai multe proiecte și, potrivit IMDb, are și mai multe în lucru.

Tippi Hedren

Tippi Hedren este una dintre puținele femei care au mai rămas din Epoca de Aur a Hollywood-ului.

Hedren este cunoscută mai ales pentru rolurile din filmele lui Alfred Hitchcock ,,The Birds” (1963) și ,,Marnie” (1964). De atunci, ea a jucat în peste 80 de filme și emisiuni de televiziune.

Pe lângă o carieră de actriță istorică, Hedren a fost o activistă angajată pentru drepturile animalelor încă din anii ’60.

Bob Newhart

Bob Newhart a împlinit 90 de ani în 2019 și pune longevitatea sa pe seama râsului.

,,Cred că râsul este vital. Este la fel de vital ca și respirația. Te ajută să treci prin zonele dificile” , a declarat el pentru The Day în acel an. ,,Râsul este unul dintre cele mai frumoase sunete din lume. Este ca un fel de muzică, într-un fel” .

Cunoscut pentru stilul său de exprimare inexpresiv și bâlbâit, și-a început cariera de comediant de stand-up.

Bob Barker

Bob Barker a împlinit 99 de ani în 2022.

Îndrăgitul star de televiziune, care a prezentat emisiunea ,,The Price Is Right” din 1972 până în 2007, a sărbătorit marea aniversare la el acasă, alături de prieteni, familie, partenera sa de lungă durată Nancy Burnet și câteva dintre asistentele sale.

Gene Hackman

Gene Hackman a atins pragul de 90 de ani în 2020, dar s-a retras din cariera de actor în 2004.

Vedeta retrasă a acordat primul său interviu după un deceniu pentru The Post în 2021 pentru a reflecta asupra celei de-a 50-a aniversări a filmului ,,The French Connection”.

,,A face film a fost întotdeauna riscant – atât fizic, cât și emoțional – dar aleg să consider acel film un moment într-o carieră plină de succese și eșecuri” , a recunoscut el în interviul exclusiv din 2021.

Hackman a câștigat două premii Oscar pentru rolurile sale din ,,Unforgiven” și ,,The French Connection”.

Starul de cinema nu a fost văzut prea mult în ultimii ani, deși a fost văzut în timp ce grădinărea în martie 2023.

Harry Belafonte

Harry Belafonte a devenit celebru ca și cântăreț, dar de-a lungul anilor și-a folosit platforma pentru a lupta pentru dreptate rasială.

Belafonte a fost omagiat pentru activismul său în cadrul unei gale cu vedete care a sărbătorit împlinirea a 95 de ani în 2022, deși nu a putut participa din cauza problemelor de călătorie pe fondul pandemiei.

Cu toate acestea, Spike Lee, Michael Moore, Whoopi Goldberg, Alicia Keys, Al Sharpton și Danny Glover au fost prezenți pentru a sărbători, potrivit New York Times.

Cântărețul american de origine caraibiană este cunoscut pentru că a popularizat stilul muzical calypso și este cunoscut pentru cântece precum ,,Day-O”, ,,Jump in the Line” și ,,Jamaica Farewell”.

Joel Grey

Joel Grey și-a sărbătorit cea de-a 90-a aniversare, înconjurat de unii dintre cei mai buni de pe Broadway, în cadrul unei festivități de 2022 Times Square.

,,Dacă ești o persoană tânără care visează să facă parte din Broadway, vino la New York. Vrem talentul tău. Dacă ești un fan, cumpără un bilet, vezi un spectacol. Vrem pasiunea și energia voastră” , a declarat Grey.

Grey, care a interpretat celebrul rol de maestru de ceremonii în ..Cabaret”, este doar unul dintre cei opt artiști din istorie care au primit un premiu Tony și un premiu Oscar pentru același rol.

Norman Lear

Norman Lear și-a sărbătorit cea de-a 100-a aniversare la ferma sa din Vermont, alături de soția, copiii și nepoții săi.

Lear a produs, scris, creat sau dezvoltat peste 100 de emisiuni, inclusiv serialele emblematice ,,All In The Family”, ,,Maude” , ,,The Jeffersons”, ,,Sanford and Son” , ,,One Day at a Time”, ,,The Facts of Life” și multe altele.

Cariera celui care a câștigat de cinci ori premiul Emmy a fost omagiată într-o emisiune specială a postului ABC, ,,Norman Lear: 100 de ani de muzică și râs” , la care au participat vedete precum George Clooney, Tom Hanks, Jennifer Aniston, Jimmy Kimmel, Amy Poehler, Octavia Spencer, Tracee Ellis Ross și Kelly Rowland.

Dr. Ruth Westheimer

Ruth „Dr. Ruth” Westheimer este foarte probabil cel mai faimos terapeut sexual care a trăit vreodată. Ea a istribuit recent aceste cuvinte de înțelepciune: „Iată cuvinte după care să trăiești: asigură-te că nu pui viața sexuală pe margine, chiar și în anii mai în vârstă. ”

William Daniels

William Daniels a împlinit 95 de ani în 2022.

Daniels este cel mai bine cunoscut pentru rolul îndrăgitului domn Feeny din ,,Boy Meets World” și din serialul derivat, ,,Girl Meets World” , precum și pentru interpretarea sa câștigătoare a unui premiu Emmy ca Dr. Mark Craig în ,,St. Elsewhere”.

Tony Bennett

Tony Bennett a atins marea performanță de 95 cu Lady Gaga alături de el.

Iconul muzicală a susținut două spectacole sold-out cu Gaga în 2021, la șase luni după ce familia sa a dezvăluit că a fost diagnosticat cu Alzheimer.

,,El este prietenul meu. Este tovarășul meu muzical. Și este cel mai mare cântăreț din întreaga lume. Și mă bazez pe voi, New York, pentru a-l face să zâmbească” , a spus Gaga mulțimii în timpul unuia dintre spectacolele lor.

Bennett, care a câștigat 20 de premii Grammy de-a lungul carierei sale, a interpretat numeroasele sale hituri, inclusiv ,,I Left My Heart in San Francisco”, ,,Fly Me to the Moon” și a cântat în duet cu Gaga la ,,Love For Sale” și ,,Anything Goes”.

Robert Wagner

Robert Wagner a avut o carieră incredibil de variată. Deși actorul a văzut partea lui de controverse, nu se poate nega că și-a făcut un nume ca actor cu o carieră de decenii.

William Shatner

,,Ce vreau peste 10 ani, vreau să îmi călăresc caii, vreau să îmi iubesc familia, vreau să fac aceste lucruri pe care le fac” , a declarat el pentru Entertainment Tonight. ,,Am început un podcast. Va fi despre viitor, despre ce se întâmplă în știință. Vreau să mă imaginez pe mine însumi în acea știință, astfel încât ceea ce era science fiction în timpul lui Star Trek… Aș vrea să fiu prin preajmă atunci când science fiction-ul de astăzi va deveni science fact” .