• Statuia unei sirene, realizată de elevii unui liceu de artă, este subiect de controverse.
  • Directorul școlii de artă vede lucrarea „ca pe o reprezentare a realității, în acest caz a corpului feminin” .
  • Statuia urmează să fie dezvelită oficial, dar unii localnici spun că este „prea provocatoare” .

Statuia unei sirene, realizată de elevii unui liceu de artă, este subiect de controverse. Statuia urmează să fie dezvelită oficial, dar unii localnici spun că este „prea provocatoare” , scrie Sky News.

Statuia unei sirene voluptoase a fost așezată într-o piață dintr-un sat pescăresc din Monopoli, sudul Italiei, și a provocat o agitație pentru că este considerată ,,prea provocatoare” .

FOTO – Sky News

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Statuia a fost realizată de elevii școlii de artă Luigi Rosso din Monopoli și va fi inaugurată oficial într-o piață numită după Rita Levi-Montalcini (neurolog, laureată a premiului Nobel). Doar că, fotografiile făcute în timpul instalării statuii au trezit vii reacții din cauza sânilor sirenei, dar și a posteriorului. 

„Arată ca o sirenă cu doi sâni de silicon și, mai ales, un fund uriaș nemaiîntâlnit până acum la o sirenă. Cel puțin din ce știu” , a scris pe Facebook actrița Tiziana Schiavarelli.

,,Dar pe cine ar fi putut inspira asta?” , a întrebat un utilizator Twitter. ,,Kim Kardashian?” .

Adolfo Marciano, directorul școlii de artă, a spus că statuia este un „tribut adus marii majorități a femeilor care au forme” . El a explicat că elevii au fost însărcinați de primarul din Monopoli să realizeze mai multe statui pentru oraș, inclusiv una pe tema mării.

Elevii au prezentat un model al statuii Consiliului Local care a aprobat lucrarea și a decis unde va fi amplasată. 

Marciano spune că vede lucrarea „ca pe o reprezentare a realității, în acest caz a corpului feminin” .

Beppe, un localnic, a declarat că sculptura, care a fost păstrată acoperită până la inaugurare, a provocat multe discuții în ultimele zile, unii oameni criticând-o ca fiind „prea provocatoare” .