• Nicholas Barber îți prezintă o listă cu filme de neratat din luna mai.
  • Lista include filme de la Fast X și The Little Mermaid până la Guardians of the Galaxy Vol 3.
  • Filmele urmează să fie lansate la începutul lunii mai.

Nicholas Barber îți prezintă o listă cu filme de neratat din luna mai, printre care Fast X, The Little Mermaid și Guardians of the Galaxy Vol 3, scrie BBC.

Reality

Într-o după-amiază de sâmbătă din iunie 2017, doi agenți FBI au vizitat casa din Georgia a lui Reality Winner, un ofițer de informații american în vârstă de 25 de ani care a dezvăluit un document guvernamental secret despre amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale. Interogatoriul a fost înregistrat, iar Tina Satter a folosit transcrierea mot-a-mot ca scenariu pentru o piesă de teatru aclamată, Is This a Room.

What’s Love Got to Do with It?

Fără nicio legătură cu filmul biografic despre Tina Turner din 1993, What’s Love Got to Do with It? este o comedie romantică Working Title în regia lui Richard Curtis, dar cu o întorsătură interculturală: scenarista, Jemima Khan, a fost căsătorită cu Imran Khan, fostul prim-ministru al Pakistanului, așa că se pricepe la relații care depășesc diferențele culturale. Lily James și Shazad Latif joacă rolul lui Zoe și Kazim, care sunt prieteni încă din copilărie. Când Kazim dezvăluie că se va duce la Lahore pentru a se căsători cu o femeie din Pakistan pe care nu a cunoscut-o niciodată, Zoe decide să realizeze un documentar despre căsătoria aranjată.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

You Hurt My Feelings

Beth (Julia Louis-Dreyfus) și Don (Tobias Menzies) formează un cuplu fericit. Don este un terapeut de succes, iar Beth este autoarea unei cărți de memorii apreciate. Ea încearcă să câștige mai multă popularitate pentru romanul ei de debut, dar Don o sprijină și încurajează. Dar apoi vine trădarea supremă: Beth îl aude pe Don mărturisindu-i că, până la urmă, nu este un fan al scrierilor ei.

Master Gardener

În calitate de scenarist al filmului Taxi Driver și de scenarist și regizor al filmelor American Gigolo și First Reformed, Paul Schrader este specializat în filme despre „omul singuratic”: un antierou solitar a cărui personalitate obsesedată de stăpânirea de sine ascunde un butoi cu pulbere de durere și violență. Așadar, nu este o surpriză faptul că bărbatul singuratic din Master Gardener ajunge să facă mai mult decât să taie trandafiri.

Hypnotic

Nimic nu este ceea ce pare a fi în Hypnotic, un thriller conspiraționist de Robert Rodriguez (Sin City, Spy Kids). Ben Affleck interpretează rolul unui detectiv de poliție care este bântuit de dispariția fiicei sale. El investighează o serie de jafuri la o bancă atunci când o femeie misterioasă (Alice Braga) îi vorbește despre „hipnotici”: oameni care au puterea de a-i face pe ceilalți să creadă și să facă tot ceea ce doresc prin rostirea unei singure fraze.

Still: A Michael J Fox Movie

În „Înapoi în viitor” și în alte filme celebre ale anilor 1980, Michael J. Fox a întruchipat vitalitatea tinerească, însă actorul a fost diagnosticat cu boala Parkinson la doar 29 de ani. După șapte ani în care a ținut boala ascunsă, a făcut-o publică în 1998, iar de atunci a militat pentru o mai mare conștientizare și înțelegere a bolii. Fox spune povestea cu propriile cuvinte în Still, un documentar care îmbină segmente de interviuri cu filme de familie, clipuri din filmele lui Fox și reconstituiri ale unor momente cheie din cariera sa.

Guardians of the Galaxy Vol 3

Au trecut șase ani de când a apărut cel de-al doilea film Marvel Guardians of the Galaxy. În 2018, la un an de la lansare, au ieșit la iveală unele glume jignitoare făcute de scenaristul și regizorul său, James Gunn, iar studioul a reacționat prin concedierea acestuia. La câteva luni după aceea, l-au angajat din nou, dar până atunci Gunn era ocupat să lucreze la filme precum The Suicide Squad pentru concurenții Marvel, DC, de unde și întârzierea mare.

The Little Mermaid

Încă o lună, încă un remake live-action și CGI al unui desen animat clasic Disney. Dar acesta este divert de celelalte variante, deoarece o actriță de culoare, Halle Bailey, joacă rolul personajului principal, care era alb în desenul animat din 1989. În plus, regizorul filmului, Rob Marshall (Chicago, Mary Poppins Returns), susține că versiunea sa a Micii sirene este progresistă și în alte privințe.

Fast X

Este cel de-al zecelea film din serie (sau al 11-lea, dacă includeți Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw), o franciză care a început cu thrillere independente despre polițiști sub acoperire și piloți de stradă ilegali, iar acum cuprinde filme science-fiction globale cu unele dintre cele mai mari nume de la Hollywood. Noii actori sunt Jason Momoa, în rolul fiului răzbunător al unui lord al drogurilor ucis în Fast Five (2011); Rita Moreno, în rolul bunicii lui Dom (Vin Diesel) și Mia (Jordana Brewster); și Brie Larson, în rolul contactului lor din serviciile secrete.

The Eight Mountains

Toți munții din The Eight Mountains sunt neatinși, idilici și de o frumusețe care îți taie respirația. Unii dintre ei se află în Himalaya, dar cei mai mulți sunt în Alpii italieni, unde Pietro (Luca Marinelli), un orășean din Torino, se împrietenește cu Bruno (Alessandro Borghi), singurul copil rămas într-un sat rural izolat. Adaptată după romanul premiat al lui Paolo Cognetti, drama spectaculoasă din punct de vedere scenic a lui Charlotte Vandermeersch și Felix van Groeningen este o cronică emoționantă a prieteniei lor de-a lungul deceniilor.

Citește și