• Regina Camilla a purtat la ceremonia de încoronare a ei și a Regelui Charles al III-lea o bijuterie impresionantă, cunoscută sub numele de Colierul Încoronării.
  • Regina consoartă a purtat colierul folosit anterior de regina Elisabeta a II-a și de regina Maria.
  • Camilla a sosit la Westminster Abbey alături de rege purtând piesa istorică de bijuterie care a fost purtată în timpul încoronărilor din 1902, 1911, 1937 și 1953.

Regina Camilla a purtat colierul folosit anterior de regina Elisabeta a II-a și de regina Maria
Regina Consoartă a purtat la ceremonia de încoronare a ei și a Regelui Charles al III-lea o bijuterie impresionantă, cunoscută sub numele de Colierul Încoronării, scrie The Independent.

Camilla a sosit la Westminster Abbey alături de rege purtând piesa istorică de bijuterie care a fost purtată în timpul încoronărilor din 1902, 1911, 1937 și 1953. Acesta a fost purtat anterior de regretata soacră a Camillei, regina Elisabeta a II-a, precum și de regina Maria înaintea ei și de regina Alexandra.

Potrivit Royal Collection Trust, diamantele din colierul de încoronare provin din colecția de bijuterii a reginei Victoria. Acesta conține diamantul Lahore, care se afla anterior pe colierul de rubin Timur, și este purtat de obicei cu cercei cu diamante care provin tot din colierul Timur. Diamantele din cercei au fost inițial pietrele laterale din montura indiană a Koh-i-noor, care a apărut anterior în Coroana Reginei Maria.

Recomandări

P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?
CE ALEGE ZUCKERBERG ÎN MODĂ

Regina Consoartă Camilla a fost încoronată cu Coroana Reginei Maria, dar aceasta a inclus controversatul Koh-i-noor și nici una dintre replicile sale.

Rochia reginei Camilla

Camilla a purtat, de asemenea, o rochie de încoronare concepută de Bruce Oldfield. Rochia este o rochie croită ca un palton din fildeș, argintiu și auriu, brodată cu ghirlande delicate de flori de câmp britanice.
Aceasta prezintă motive de lanțuri de margarete și de nu-mă-uita pentru a reprezenta afecțiunea regelui și a reginei consort pentru natură. Pe rochie au fost brodate, de asemenea, banderolă de sărbătoare cu fir de aur și argint antic.

Palatul Buckingham a descris rochia ca fiind „simplă și adaptată”, deoarece designul lui Oldfield prezintă sofisticare și modernitate, reflectând totodată stilul și personalitatea Camillei.

Pe lângă rochie, Camilla a purtat Robe of State din catifea purpurie la sosirea sa la Westminster Abbey.
Roba are o trenă lungă și a fost făcută inițial pentru regina Elisabeta pentru propria încoronare în urmă cu peste 70 de ani. La finalul slujbei, Camilla a îmbrăcat noul Robe of Estate din catifea purpurie, brodată cu motive aurii cu 24 de flori.

Citește și