• Obiectul inscripționat cu ,Eva” în germană și cu inițialele ,,AH” va fi scos la licitație în iunie la Belfast.
  • Vânzarea de articole istorice de mare amploare la Bloomfield Auctions din Belfast, pe 6 iunie, va include, de asemenea, o fotografie originală semnată de Hitler.
  • Karl Bennett, directorul general al casei de licitații, a declarat că se așteaptă la colecționari interesați din întreaga lume.

Un creion placat cu argint care se presupune că i-a aparținut lui Adolf Hitler va fi scos la vânzare luna viitoare la Belfast și se estimează că va fi vândut pentru o sumă cuprinsă între 50.000 și 80.000 de lire sterline, scrie The Guardian.

FOTO- The Guardian

Se crede că a fost un cadou făcut fostului dictator nazist de către Eva Braun, partenera sa de lungă durată, cu ocazia împlinirii a 52 de ani, pe 20 aprilie 1941.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Creionul, cumpărat inițial de un colecționar la o licitație, în 2002, are o inscripție în limba germană, care se termină cu „Eva”, și are inițialele „AH” .

Vânzarea de articole istorice de mare amploare la Bloomfield Auctions din Belfast, pe 6 iunie, va include, de asemenea, o fotografie originală semnată de Hitler și o grațiere rară scrisă de mână de regina Victoria, datată din 1869, pentru rebelii irlandezi condamnați pentru trădare.

FOTO – The Guardian

Karl Bennett, directorul general al casei de licitații, a declarat că se așteaptă la colecționari interesați din întreaga lume.

„Importanța creionului personal gravat al lui Hitler constă în faptul că ajută la deslușirea unei părți ascunse a istoriei, oferind o perspectivă unică asupra relațiilor personale ale lui Hitler, pe care acesta le-a ținut ascunse cu scrupulozitate de ochii publicului”, a spus el.

Bennett a declarat că o cercetare atentă și o discuție cu vânzătorul despre locul de unde a fost obținut articolul „îmi dau încredere că ceea ce le spun oamenilor că vând este articolul real” .

Citește și

China intenționează să trimită astronauți pe Lună înainte de 2030. Echipajul include pentru prima dată un civil

Martin Scorsese s-a întâlnit cu Papa Francisc. Regizorul a anunţat că pregătește un film despre Iisus

Ambasadorul Marii Britanii: „Vizita regelui Charles al III-lea este una privată”