• În Thailanda s-a deschis primul cinematograf la care oamenii pot veni însoțiți de animalele lor.
  • În timpul vizionării filmului, patrupezii au spațiul lor special, iar lumina și sunetul sunt ajustate pentru a asigura o experiență plăcută.
  • Deschiderea a avut loc zilele trecute, în Bangkok.

Dacă nu ai cu cine să îți lași animalul de companie acasă, îl poți lua cu tine, la cinema. În Thailanda s-a deschis primul cinematograf la care oamenii pot veni însoțiți de animalele lor, scrie The National. În timpul vizionării filmului patrupezii au spațiul lor special, iar lumina și sunetul sunt ajustate pentru a asigura o experiență plăcută.

Deschiderea a avut loc zilele trecute, în Bangkok. Zeci de cinefili au avut ocazia să urmărească noul film Disney „Mica Sirenă”, alături de patrupezii lor. Cinematograful este localizat la periferia orasului și se numește „i-Tail Pet Cinema” si face parte din lanțul comercial Mega Cineplex. 

Animalele au petrecut aproape 2 ore și jumătate la cinema. Acestea au avut echipamente speciale după ce au intrat în cinema, iar în sală fiecare patruped a avut un spațiu dedicat, asemănător cu o cușcă care se închide cu ajutorul unui fermoar.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Narute Jiensnong, purtătorul de cuvânt al Mega Cineplex, a declarat că: „Ideea se bazează pe conceptul de cinematograf dedicat copiilor, pe care l-am deschis anul trecut. Desi Bangkok nu este un oraș foarte prietenos cu animalele de companie, acum proprietarii pot veni cu ele la film într-un spațiu primitor și special amenajat pentru a evita separarea și pentru a reduce anxietatea micilor patrupezi. Cred că într-un astfel de cinema toată lumea care deține un animal poate fi înțelegătoare dacă un câine latră”.

Aceste cinematografe ar putea deveni din ce în ce mai populare in Thaildanda, întrucât industria animalelor de companie din această țară este a doua cea mai mare din Asia, după cea a Chinei. Potrivit datelor oficiale oferite de guvernul thailandez, în 2021 au fost cumpărați aproximativ 8,3 milioane de câini și 3,7 milioane de pisici.

Deși inițiativa pare controversată, reprezentanții cinematografului susțin că un astfel de spațiu este rezultatul creșterii industriei animalelor de companie din Asia. După eliminarea restricțiilor COVID-19, majoritatea proprietarilor sunt adesea plecați de acasă în timpul zilei, iar animalele de companie suferă de anxietate și singurătate.

Citește și: