• Beatriz Famini a supraviețuit 500 de zile într-o peșteră din Rusia.
  • Flamini, în vârstă de 50 de ani, a făcut parte dintr-un experiment monitorizat îndeaproape de oamenii de știință.
  • Cel mai lung timp petrecut într-o peșteră este de 69 de zile al celor 33 de mineri chilieni și bolivieni, prinși sub pământ după prăbușirea unei mine în 2010.

Beatriz Flamini, o atletă din Spania, a ieșit dintr-o peșteră după ce a petrecut 500 de zile fără contact uman, în ceea ce ar putea fi un record mondial.

Când Beatriz Flamini a intrat în peștera din Granada, aflată pe teritoriul Federației, când Rusia nu invadase Ucraina, iar lumea era încă marcată de pandemia de COVID.

Sportiva, în vârstă de 50 de ani, a făcut parte dintr-un experiment monitorizat îndeaproape de oamenii de știință, scrie BBC.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

,,Încă sunt blocată pe 21 noiembrie 2021. Nu știu nimic despre lume” , a spus ea după ce a ieșit din peșteră.

Flamini, în vârstă acum de 50 de ani, a intrat în peșteră la vârsta de 48 de ani. Și-a petrecut timpul în peștera adâncă de 70 de metri făcând exerciții, desenând și tricotând pălării de lână. În tot acest timp, ea a citit 60 de cărți. Echipa care a asistat-o a declarat că în 500 de zile, sportiva a băut 1.000 de litri de apă.

În cele 500 de zile petrecute în peșteră Beatriz Flamini a fost monitorizată de un grup de psihologi, cercetători, speologi – specialişti în studiul peşterilor – dar niciunul dintre experţi nu a luat contact cu ea.

Filmări de la postul spaniol TVE au arătat-o ​​ieșind din peșteră zâmbind larg.

O experiență „excelentă”

La scurt timp după ieșire, sportiva le-a spus jurnaliștilor că experiența ei a fost „excelentă, imbatabilă” .

„Am tăcut de un an și jumătate, nu am vorbit cu nimeni, decât cu mine” , a spus ea reporterilor.

„Îmi pierd echilibrul, de aceea sunt ținută în brațe. Dacă îmi dai voie să fac un duș – nu m-am atins de apă de un an și jumătate – ne vedem în scurt timp. „

Beatriz Flamini le-a spus mai târziu reporterilor că a pierdut noţiunea timpului după aproximativ două luni.

A pierdut noțiunea timpului după 160 de zile și a început să aibă „halucinații auditive”

„A fost un moment în care a trebuit să nu mai număr zilele” , a spus ea, adăugând că a crezut că a stat în peșteră „între 160-170 de zile” .

Unul dintre cele mai grele momente a fost când peștera a fost invadată de muște, acoperind-o cu totul. Sportiva a descris și „halucinații auditive ”.

„Tu taci și creierul inventează” , a spus ea.

Experții au căutat prin acest experiment să studieze impactul izolării sociale și al dezorientării temporare extreme, percepția oamenilor asupra timpului.

Echipa de asistență a sportivei a spus că performanța este un record mondial pentru cel mai lung timp petrecut într-o peșteră, însă Cartea Recordurilor încă nu a confirmat.

Cel mai lung timp petrecut într-o peșteră și care este prins în Cartea Recordurilor este de 69 de zile al celor 33 de mineri chilieni și bolivieni, prinși sub pământ după prăbușirea unei mine de cupru și aur din Chile în 2010.

Citește și:

Trucul străvechi care îl ajuta pe Iulius Cezar să gândească înțelept

FOTO. Primul avion supersonic de antrenament din lume este scos la vânzare pentru 800 de mii de dolari. Cum arată interiorul

O chelneriță din Japonia a fost concediată după ce și-ar fi turnat propriul sânge în cocktailurile clienților