• Un nou raport arată că tinerii se simt mai liniștiți atunci când nu petrec timp pe smartphone.
  • 69% dintre adolescenți spun că smartphone-urile îi ajută să-și urmărească hobby-urile și interesele.
  • 72% dintre adolescenții din SUA spun că uneori se simt liniștiți când nu au smartphone-ul în mână.

Se schimbă mentalitatea tinerilor în ceea ce privește tehnologia? Din ce în ce mai mulți adolescenți din SUA spun că se simt mai fericiți atunci când nu au telefonul la îndemână, asta potrivit unui nou raport al Centrului de Cercetare Pew.

Adolescenții de astăzi sunt mai mult ca niciodată conectați digital. Întrebările studiului au explorat emoțiile pe care adolescenții le au față de telefoane, impactul telefonului  asupra lor, dar și provocările cu care se confruntă părinții atunci când cresc copiii într-o eră digitală.

Principalele constatări ale sondajului arată că 72% dintre adolescenții din SUA spun că uneori se simt liniștiți atunci când nu au smartphone-ul lor, iar 44% spun că îi face să se simtă anxioși.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

69% dintre adolescenți spun că smartphone-urile îi ajută să-și urmărească hobby-urile și interesele, iar 30% spun că îi ajută pe oamenii de vârsta lor să învețe abilități sociale mai bune.

Jumătate dintre părinții respondenți spun că s-au uitat prin telefonul copilului lor și aproximativ patru din zece părinți și adolescenți raportează că se ceartă în mod regulat între ei în legătură cu timpul petrecut pe telefon. 46% dintre tinerii respondenți spun că părinții lor sunt  uneori distrași de telefon atunci când încearcă să vorbească cu ei și asta îi face să se simtă neglijați.

Citește și