• Micul dejun regulat reduce riscul de obezitate și riscul de boli cronice.
  • În China, micul dejun tradițional include chiflele cu carne de porc.
  • Oamenii din Țările de Jos consumă la mic dejun, pâine cu unt și ciocolată
  • Italienii preferă un mic dejun rapid cum ar fi o cafea și o brioșă dulce.

Gusturile nu se discută, în special cele de la micul dejun. Prima farfurie a zilei arată foarte diferit de la o țară la alta, scrie Financial Times. Există atât de multe moduri în care ne începem fiecare zi.

În China, micul dejun este un adevărat festin și poate include clătite cu ceapă verde, ouă fierte, chifle bao umplute cu carne de porc, omletă cu ardei, găluște cu oțet, cartofi dulci la abur și ceai. În Europa, olandezii își încep ziua cu o felie de pâine unsă cu unt și chipsuri de ciocolată. Poate cel mai sănătos mănâncă nordicii. Pâine cu maia, avocado, somon afumat sau iaurt cu fructe de pădure.

Britanicii încep ziua cu un mic dejun care ar putea fi și prânz: bacon, ouă prăjite, cârnați, fasole, ciuperci, roșii și pâine. Italienii și grecii preferă cafeaua și o doză de zahăr. Brioșă cu înghețată și espresso la italieni, tartă cu spanac și un cappuccino rece la greci.

Recomandări

MUSK ÎI FACE CONCURENȚĂ LUI CHATGPT
TU ȘTII CE FACE COPILUL TĂU PE INTERNET?
DNA ÎL AUDIAZĂ PE WANG YAN
CUM FACI BUCUREȘTI VERDE?
CE AMENINȚĂ REALEGEREA URSULEI?
ROMANIA CHELTUIE 7 MLD LEI PE ARME

La noi în țară, cel mai cunoscut mic dejun este felia de pâine cu unt și gem. Uneori se mai pune și salam sau șuncă. Ceva mai tradițional ar fi mic dejunul cu ouă ochiuri și cartofi prăjiți.

Citește și