• Vedetele de la Hollywood, printre care Amy Schumer, Julianne Moore și Mark Ruffalo, au difuzat o scrisoare în care îndeamnă filmele și emisiunile TV să prezinte deținerea responsabilă a armelor și să limiteze scenele care implică copii cu arme de foc. 
  • Scrisoarea deschisă, scrisă ca răspuns la recentele împușcături în masă din SUA din Uwalde și Buffalo, a fost semnată și de producătorii de top JJ Abrams („Lost”), Shonda Rhimes („Bridgerton”) și regizoarea de la Lucasfilm, Kathleen Kennedy.
  • Măsurile propuse includ arătarea personajelor care își blochează armele în siguranță și ținerea de discuții înainte de filmare pentru a stabili dacă alternativele la arme pot fi folosite fără a „sacrifica integritatea narațiunii”. 

Vedetele de la Hollywood, printre care Amy Schumer, Julianne Moore și Mark Ruffalo, au difuzat o scrisoare în care îndeamnă filmele și emisiunile TV să prezinte deținerea responsabilă a armelor și să limiteze scenele care implică copii cu arme de foc. 

Atitudinile culturale față de fumat, conducerea în stare de ebrietate, centurile de siguranță și egalitatea în căsătorie s-au dezvoltat în mare parte datorită influenței filmelor și televiziunii. 

„Este timpul să avem grijă de siguranța armelor”, se spune într-o scrisoare de la Brady Campaign, o organizație non-profit de control al armelor. „Nu cerem nimănui să nu mai arate armele pe ecran. Îi rugăm pe scenariști, regizori și producători să țină cont de violența cu arme pe ecran și de cele mai bune practici în materie de siguranță a armelor.”

Recomandări

OFICIAL LA NATO
VON DER LEYEN, APROBATĂ PENTRU CONDUCERE
COALIȚIA MUTĂ VINERI NEGOCIERILE
GRECII VOR LUCRA 6/7 ZILE
DE CE NE PLEACĂ TINERII DIN ȚARĂ
CÂT DE PASIONAT EȘTI DE MUNCA TA

Măsurile propuse includ arătarea personajelor care își blochează armele în siguranță și ținerea de discuții înainte de filmare pentru a stabili dacă alternativele la arme pot fi folosite fără a „sacrifica integritatea narațiunii”. 

Armele de foc au depășit accidentele de vehicule cu motor ca principală cauză de deces

Menționând că armele de foc au depășit recent accidentele de vehicule cu motor ca principală cauză de deces în rândul minorilor americani, scrisoarea le-a cerut „colegilor din comunitatea creativă” să „limiteze scenele, inclusiv copiii și armele”.

Luna trecută, 10 persoane au fost împușcate și ucise într-un atac rasist asupra unui magazin alimentar din statul New York. Zece zile mai târziu, 19 copii și doi profesori au fost uciși într-o împușcătură în școală din Uwalde, Texas. 

Un total de 4.368 de copii și adolescenți din Statele Unite cu vârsta sub 19 ani au murit din cauza armelor de foc în 2020, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Scrisoarea deschisă a fost semnată de peste 200 de personalități de la Hollywood, printre care Jimmy Kimmel, Judd Apatow, Bill Lawrence, Damon Lindelof și Adam McKay. Acesta notează că armele „ocupă un loc proeminent în televiziune și filme în fiecare colț al globului, dar numai America are o epidemie de violență cu arme”. 

„Responsabilitatea constă în legile slabe privind armele, susținute de acei politicieni cărora le este mai mult frică de a pierde puterea decât de a salva vieți. Vrem să ajutăm la remedierea acestei probleme”, se spune în scrisoare.