• Un bărbat poate în sfârșit să sărbătorească Crăciunul în acest an, după ce anul trecut a petrecut Crăciunul singur din cauza lipsei de încredere în felul în care arăta.
  • Omul-elefant” sărbătorește Crăciunul după un tratament care i-a schimbat viața din cauza unei malformații faciale.
  • Alan Findlay, în vârstă de 56 de ani, s-a ascuns de când a dezvoltat rinofima, o afecțiune severă a pielii care afectează nasul.

Un bărbat care a fost supus unei transformări faciale după ce i se spunea omul elefant”, abia așteaptă să sărbătorească Crăciunul așa cum se cuvine anul acesta. Alan Findlay, în vârstă de 56 de ani, s-a ascuns de când a dezvoltat rinofima, o afecțiune severă a pielii care afectează nasul, dar acum se bucură din nou de o viață socială alături de familie și prieteni.

Anul trecut a rămas acasă în loc să meargă la fiul său vitreg în ziua de Crăciun, deoarece starea sa s-a agravat foarte mult, ceea ce l-a făcut să aibă o stimă de sine scăzută. Alan a avut întotdeauna rozacee, o afecțiune comună care provoacă înroșirea pielii și vase de sânge vizibile pe față.

Dar, în rare ocazii, aceasta poate evolua în rinofima mai severă, în care pielea se îngroașă și glandele sebacee se măresc, ceea ce duce la riduri și exces de carne în jurul nasului. În cazul lui Alan, afecțiunea era extremă și, deși era desfigurată, specialiștii în piele din cadrul Serviciului Național de Sănătate Publică nu au vrut să facă nimic în acest sens, spunându-i că va trebui să facă o operație și că recuperarea ar putea dura șase luni. Vorbind pentru Daily Record, Alan a spus: Este o transformare uimitoare. Când compari înainte și după, mi s-a schimbat viața.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
Foto: Ever Clinic Facebook

Alan, care lucrează pentru o companie de iluminat, a declarat: Am început să observ o diferență în nasul meu în jurul anului 2018. Au început să apară riduri pe partea dreaptă. În decurs de un an, acestea s-au mărit, anu următor s-a agravat și mai mult. M-am dus la medicul meu de familie și am primit o trimitere la un dermatolog și apoi la un chirurg plastician. Consultația a fost destul de înfricoșătoare. Mi s-a spus că va fi o procedură dificilă și că voi avea nevoie de mult timp liber de la serviciu. De asemenea, mi-au spus că va trebui să aștept mult timp pentru a o face. În 2020, lumea s-a prăbușit pentru toți și starea mea s-a înrăutățit progresiv, dar nu am reușit să ajungem să consultăm un medic.”

Alan a spus că felul în care arăta a avut un impact real asupra sănătății sale mintale. Alan, din Dumbarton, a continuat: Anul trecut, de Crăciun, eram foarte deprimat. În general, mergem la fiul meu vitreg în ziua de Crăciun. M-am simțit atât de rușinat de mine însumi încât nu am vrut să merg. Am rămas acasă de unul singur. După sărbători, a existat un plan de familie pentru a face ceva.”

Așa că Alan a făcut exact asta și a găsit un specialist care tratează rinofima cu lasere. De când a urmat tratamentul, Alan crede că și-a recăpătat viața”, adăugând: Anul acesta, Crăciunul va fi diferit, am mult mai multă încredere în mine. Voi ieși să socializez”.