• Un nou studiu de la Universitatea Colorado Boulder arată că opușii nu se atrag.
  • Cercetătorii din SUA au studiat 133 de trăsături de la aproape 80.000 de cupluri britanice.
  • Atitudinile politice și religioase, nivelul de educație și IQ-ul duc la relații romantice.

În iubire nu există reguli, asta am fost învățați de când eram copii și ascultam povești celebre de dragoste precum Frumoasa și Bestia, Romeo și Julieta sau Prințesa și Broscoiul, un nou studiu spune însă acum că opușii nu se atrag, relatează The New York Times.

„Când vine vorba de relațiile romantice în lumea reală, doar cine se aseamănă, se adună”, spune Tanya Horwitz, cea care a condus cercetarea, de la Universitatea Colorado Boulder din Statele Unite. „O mulțime de modele din genetică presupun că împerecherea umană este aleatorie, iar acest studiu arată că această presupunere este probabil greșită”, a declarat Matt Keller, autorul principal al lucrării. Keller și colegii săi au folosit informații colectate prin intermediul proiectului UK Biobank pentru a studia 133 de trăsături la aproape 80.000 de cupluri britanice.

Care sunt cele mai importante trăsături care au ieșit din studiu

În primul rând, atitudinile politice și religioase, nivelul de educație și anumite măsurători ale IQ-ului. Totodată, trăsături precum înălțimea și greutatea, precum și afecțiuni precum diabetul și depresia, au prezentat corelații mai mici, dar totuși pozitive. Lista continuă cu greutatea la naștere, culoarea părului, dacă mamele lor mai erau în viață, dacă fumau, cât de des beau, precum și nivelurile generale de fericire, singurătate și satisfacție financiară.

Recomandări

SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA

Citește și: