• Ultimul recensământ din Marea Britanie arată că un tânăr din doisprezece se declară minoritar sexual.
  • Dacă în 2016 doar 4% dintre tinerii între 16 și 24 de ani spuneau că sunt LGBT, în ultimii ani numărul lor s-a dublat.
  • S-au dublat și cifrele pentru populația matură care face parte din comunitatea LGBT.


Comunitatea LGBT crește ca-n povești într-un an, cât altele în șapte. Ultimul recensământ din Marea Britanie arată că un tânăr din doisprezece se declară minoritar sexual.

Dacă în 2016 doar 4% dintre tinerii între 16 și 24 de ani spuneau că sunt LGBT, în ultimii ani numărul lor s-a dublat, asta arată datele Oficiului Național de Statistică.

Unul din 20 de tineri britanici a spus că e bisexual, iar 1,3% că e alt gen, din lista tot mai mare de categorii sexuale care apar în ultimii ani. Sunt estimările din sondajul anual al populației, acolo unde britanicii de peste 16 ani trebuie să bifeze care e identitatea lor sexuală.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

S-au dublat și cifrele pentru populația matură care face parte din comunitatea LGBT. Mai nou sunt 3,1%, față de 1,6% în 2014. Nu au fost colectate date și despre transgenderi sau cei care spun că au două sau mai multe genuri. Deocamdată.

Londra a avut cea mai mare proporţie de persoane care se identifică ca fiind LGB, în timp ce estul Angliei a avut cea mai mică proporţie.

Estimările au fost publicate de ONS folosind date din Annual Population Survey, care colectează informaţii privind identitatea sexuală de la populaţia cu vârsta de 16 ani şi peste în Marea Britanie.

Sondajul s-a axat exclusiv pe identitatea sexuală şi nu au fost colectate date pentru cei care se identifică ca transsexuali sau non-binari.