• Un ONG din România aduce la un loc oameni diferiți, dornici să ajute
  • Cei cu probleme de vedere lucrează cu cei care îi văd și vor să-i îndrume
  • Grupurile fac experimente constructive bazate pe situații dificile
  • Cei care văd își acoperă ochii pentru a învăța cum trăiesc ceilați
  • De patru ani oamenii se adună la atelierele Clubului de Mobilitate Urbană
  • Cei implicați în proiect pot să devină membri ai ONG-ului

Un ONG din România unește oameni diferiți, care se ajută reciproc. Unii au deficiențe de vedere, ceilalți le văd problemele și învață de la ei cum să le ușureze viața.

România numără peste 95.000 de oameni cu deficiențe de vedere. Pentru ei, asociația AMAis a creat Clubul de Mobilitate Urbană, o comunitate unde, de patru ani, toată lumea are ceva bun de învățat. Încă de cum ajungi la sediul lor descoperi lucruri noi. Printre ele, o hartă interactivă a Capitalei.

Antoaneta Barbu, coordonator de echipă AMAis: „Toate atelierele care se fac și cu tipici și cu nevăzători se fac pe nevăzute. Tipicii își pun ochelari opaci și exeperimenetază tot ce experimentează nevăzătorii pe nevăzute. Mediul înconjurator nu este tocmai cel mai prietenos și nu numai pentru cei cu deficientțe de vedere, cât și pentru noi toți. Mereu ne lovim de o mațină pe trotuar. Pentru noi este doar o mașină, o putem ocoli, dar pentru ei este un adevarat obstacol.”

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Leo: „Eu aici coordonez în acest an departamentul de contexte de socializare din cadrul CMU. Prin acest departament aducem împreună persoane tipice fără dizabilități reglementate și persoane nevăzătoare. Scopul departamentului este ca cei care văd să poată empatiza mai bine cu persoanele nevăzătoare și în același timp să știe când să îi ajute.”