• Elena Huelva, diagnosticată la 16 ani cu sarcomul lui Ewing, a povestit pe rețelele de socializare despre boala sa, sutelor de mii de urmăritori, pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la nevoia de cercetare.
  • În octombrie, a primit premiul Elle’s Hope Award pentru curajul și lupta sa zilnică.
  • Huelva nu este prima tânără care își împărtășește boala pe rețelele de socializare.

Elena Huelva, diagnosticată la 16 ani cu sarcomul lui Ewing, a povestit pe rețelele de socializare despre boala sa, sutelor de mii de urmăritori, pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la nevoia de cercetare.

Voința mea învinge”. Trei cuvinte care au devenit sloganul de viață al Elenei Huelva în lupta sa împotriva cancerului, care s-a încheiat marți dimineață cu moartea sa la Sevilla, la vârsta de 20 de ani. Nu a durat mult până când tânăra a cucerit mii de oameni datorită demonstrației neobosite de depășire și vizibilității sale prin intermediul rețelelor de socializare. La doar 16 ani, a fost diagnosticată cu sarcomul lui Ewing, un tip de cancer care se formează în oase sau în țesuturile moi din jurul acestora. Patru ani mai târziu, Huelva a murit din cauza bolii, a anunțat familia ei pe profilul său de Instagram. De azi dimineață, Elena dansează și se uită la tine de la steaua ei. Mulțumesc pentru tot”, au scris ei pe o fotografie cu o Elena zâmbitoare.

Pe 4 decembrie, tânăra din Sevilla le-a spus miilor ei de urmăritori – 822.000 pe Instagram și tot atâția pe TikTok – că lucrurile nu merg bine și că i-au fost descoperite mai multe boli în trahee. Luni, acesta a lăsat pe rețelele sale de socializare un te iubesc” urmăritorilor săi. De atunci, rețelele au fost pline de mesaje de susținere și de putere. Printre aceștia, marii prieteni pe care și i-a făcut pe parcursul procesului, precum jurnalista Sara Carbonero, actrița și prezentatoarea Ana Obregón, al cărei fiu a murit din cauza aceluiași tip de sarcom, cântărețul Manuel Carrasco și influencerul María Pombo.

Recomandări

TRUMP RESPINGE SONDAJELE
DIASPORA FACE DIFERENȚA
VIITORUL MOLDOVEI SE DECIDE
NOVO, CONTRA OBEZITĂȚII
SĂNĂTATE CU ORICE CHIP
UNDE MĂNÂNCI AZI?

Vreau să precizez că am câștigat deja datorită întregii iubiri și a oamenilor pe care îi am alături de mine. Orice s-ar întâmpla, știu că viața mea nu a fost în zadar pentru că am luptat și am reușit ceea ce mi-am dorit, să fac vizibil”, a spus ea pe rețelele sale de socializare. În acești patru ani, Huelva s-a ocupat de transmiterea întregului proces prin intermediul rețelelor sale de socializare: de la ședințele de chimioterapie până la șederile lungi în spital, de la momentele bune până la cele mai temute diagnostice. Dar a făcut-o întotdeauna cu zâmbetul pe buze și sub același motto: dorința de a învinge.

Și, deși cancerul nu a oprit-o, Sevillana a luptat până la capăt. În ultimii ani, s-a bucurat de zeci de concerte susținute de artiștii ei preferați: Aitana, pe care a însoțit-o în aproape toată Spania, sau Manuel Carrasco, care i-a dedicat în numeroase ocazii Mujer de las mil batallas, un cântec în sprijinul celor care luptă împotriva cancerului. În octombrie, a primit premiul Elle’s Hope Award pentru curajul și lupta sa zilnică.

Vizibilitatea pe care tânăra a reușit să o dea bolii a avut un impact asupra mediului în care trăiește, asupra adepților ei și asupra cercetării. Perseverența ei a ajutat alți pacienți cu cancer să continue să se confrunte cu boala lor, a pus un chip pe nevoia de cercetare. „Ne dai nouă, oamenilor de știință, energia de care avem nevoie pentru a continua cercetările”; Deși tratamentul meu de chimioterapie nu merge atât de bine pe cât am sperat, exemplul tău îmi dă puterea de a rezista”; „Am avut o zi infernală… Îmi deschid Instagram-ul și te văd pe tine. Îți mulțumesc că mi-ai deschis ochii și m-ai învățat să prețuiesc fiecare minut din această viață frumoasă și uneori nedreaptă”, sunt câteva dintre comentariile pe care mii de oameni le-au lăsat pe rețelele de socializare.

În ianuarie 2022, influencerul și-a publicat prima carte, care avea ca titlu sloganul pe care l-a purtat mereu ca pe un stindard: Mis ganas ganan. Nimeni nu ne-a promis o mâine, trăim în prezent (Montena). În poveste, ea povestește la persoana întâi din momentul diagnosticării până în vara anului 2021, când a terminat de scris. Acum se află la a cincea ediție. În urmă cu doar câteva zile, a fost lansată pe piață păpușa pe care tânăra a creat-o pentru Fundația Juegaterapia, care are ca scop strângerea de fonduri pentru cercetarea cancerului. „Cu toată emoția din lume, vă arăt bebelușul meu chelios, conceput și desenat de mine”, a spus ea.

Huelva nu este prima tânără care își împărtășește boala pe rețelele de socializare. În august anul trecut, Carlos Sarriá, cunoscut sub pseudonimul Charlie, a murit la vârsta de 20 de ani. Nativul din Alicante, cunoscut de mulți ca „copilul normal cu cancer”, care a suferit și el de sarcomul Ewing, și-a deschis un cont pe TikTok pentru a normaliza boala. După aceea, umorul său a devenit un punct de referință pentru mulți adolescenți. Bloggerul Pablo Ráez, din Malaga, a avut, de asemenea, un mare impact, împărtășind tratamentul său împotriva leucemiei și încurajându-și adepții să devină donatori de măduvă osoasă. Numărul de donatori a crescut cu 36% la nivel național în 2016, 80% în comunitatea sa, Andaluzia. Tânărul a decedat la începutul anului următor.

Voința Elenei a învins întotdeauna, iar ea a devenit deja o referință în lupta împotriva cancerului. Ea a câștigat oferind vizibilitate unei boli care are încă nevoie de multe cercetări. Elena s-a dovedit a fi curajoasă și nu a renunțat niciodată.