• Un producător de bere japonez a inventat paharul-clepsidră.
  • Din noul tip de pahar de bere bei de trei ori mai lent.
  • Japonezii sunt îngrijorați de consumul crescut de alcool.

Cum se scurge timpul atunci când te distrezi! La asta pare că s-au gândit și japonezii atunci când au inventat paharul de bere în formă de clepsidră, care te obligă să bei mai încet.

Producătorul susține că s-a gândit la sănătatea consumatorilor atunci când a proiectat paharul inedit, din care bei de trei ori mai lent decât dintr-un pahar de bere obișnuit.

Cu o capacitate de 350 de mililitri, recipientul se îngustează la mijloc și cu cât se golește, cu atât conținutul curge mai lent. Beneficiile nu sunt doar de ordin medical, susține berăria – dacă bei mai încet, savurezi mai bine gustul și aroma berii.

Recomandări

LIBANUL E ABANDONAT
PROCESUL „RUST” CONTINUĂ
ȘOȘOACĂ E SUSPENDATĂ
WALZ LA TV
KIM ȘI PUTIN SUNT „BFF”
PASTILA DE SPORT

Aproape 60% din japonezii care au răspuns la un sondaj făcut de berăria care a venit cu ideea acestui pahar susțin că au consumat alcool în exces pentru că tind să bea mai repede atunci când beau alături de alte persoane. În ultimii ani, studiile au scos în față tot mai mult riscurile de sănătate la care ne expunem atunci când consumăm alcool, iar autoritățile lucrează cu producătorii de băuturi alcoolice să promoveze „băutul sănătos”.

Citește și