Jumătate dintre români vor să renunțe la zahăr. Lygya Alexandrescu, nutriționist: „90% dintre pacienți respectă piramida alimentară în timpul tratamentului”

Loading video

Aproape jumătate dintre români sunt dispuși să renunțe la zahăr și produse de panificație pentru a avea o alimentație mai sănătoasă, conform unui studiu realizat de Asociația CIPRA, în colaborare cu Reveal Marketing Research. Deși 1 din 4 copii din România suferă de obezitate, doar 28% sunt pregătiți să elimine carnea din alimentație și să facă un pas concret pentru un stil de viață mai sănătos. Poate fi vorba în acest context de lipsă de educație alimentară?

Se supun oamenii la o autoevaluare corectă a alimentației?

Lygya Alexandrescu, nutriționist: „Natural, avem tendința să ne evaluăm cu mai multă înțelegere. Această autoevaluare trebuie realizată corect și se face doar notând tot ceea ce mâncăm, bem și mai ales la ce oră. Faptul că intenția este de a face ceva, e un lucru bun. Educația nutrițională a devenit foarte căutată în ultimii ani. Educația nutrițională trebuie să existe în școală pentru ca modificările să fie făcute cât mai devreme”.

Câți pacienți fac o schimbare reală în stilul lor de viață?

Lygya Alexandrescu: „În timpul tratamentului cu alimente echilibrate nutrițional, clar avem rezultate foarte bune. 90% dintre pacienți respectă piramida alimentară, dar rezultatul nu rezistă mai mult de 4-5 ani. Constant trebuie făcut ceva pentru a avea un stil alimentar echilibrat. Mâncatul ordonat, mâncatul fructelor între mese, ne ajută să înlocuim zahărul”.

Exit mobile version