• Cea mai bine vândută păpăpușă Barbie pe Amazon, „Barbie Pop Reveal”, costă 24$.
  • Setul de maşinuţe „Hot Wheels Scorpion” costă în prezent 40$.
  • Producătorii de jucării Hasbro și Mattel avertizează că vânzările vor fi slabe.

Moș Crăciun vine cu mai puține jucării în acest an. Prioritare pentru sărbătorile 2023 sunt alimentele și obiectele de uz personal, spun jurnaliștii Reuters. Motivul? Inflația ridicată care duce la o slăbire a puterii de cumpărare.

Prioritar pentru oameni va fi să aibă mâncare pe masă de sărbotori, zic retailerii care deja au comandat stocuri mai mici.

„Aceste modificări sunt corecte. Ele sunt incrementale, ușoare și nu sunt de la an la an. Într-adevăr, probabil că e corect să spunem că trăim într-o perioadă destul de anxioasă. Cu toții suntem la granița dintre faimă și semne de întrebare despre viitor, mai ales cele economice”, a declarat profesor de finanțe comportamentale la ASE, pentru Aleph News.

Recomandări

ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

„Economic vorbind, operăm într-o nouă realitate economică de scădere a puterii de cumpărare, o inflație habornică încă ridicată, dar în scădere. Însă, avem o piață a muncii solidă și atunci chiar dacă suntem emoționali, atunci când e vorba de lucrurile la care ținem, copii, sărbători, acolo suntem mână mai largă și atunci nu prea se vede sărăcia”, a adăugat profesorul Mitroi.

Citește și