• Majoritatea oamenilor trec la un moment dat în viața lor printr-o perioadă în care nu fac sex pentru o perioadă destul de lungă de timp.
  • Dacă te afli în prezent într-o astfel de perioadă, este posibil să te întrebi care sunt efectele lipsei de sex și ce se întâmplă cu corpul tău.
  • Oamenii decid să nu mai facă sex din mai multe motive.

Majoritatea oamenilor trec la un moment dat în viața lor printr-o perioadă în care nu fac sex pentru o perioadă destul de lungă de timp. Dacă te afli în prezent într-o astfel de perioadă, este posibil să te întrebi care sunt efectele lipsei de sex și ce se întâmplă cu corpul tău.

Oamenii decid să nu mai facă sex din mai multe motive. Uneori, cei care nu sunt într-o relație au dificultăți în a găsi pe cineva cu care să facă sex. Pentru cei care se află într-o relație, motivul poate fi scăderea atracției dintre cei doi parteneri. În alte cazuri, oamenii pur și simplu nu vor să facă sex.

Și ce se întamplă dacă nu mai faci sex pentru o perioadă lungă de timp?

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Sistem imunitar slăbit

Raporturile sexuale frecvente îmbunătățesc sistemul imunitar și pregătesc organismul să lupte împotriva bolilor prin eliberarea de endorfine. Acestea fiind spuse, unul dintre dezavantajele lipsei de sex este că s-ar putea să te îmbolnăvești și să iei gripă mai des. S-a constatat că persoanele care au contacte intime mai des au o concentrație mai mare de anumiți anticorpi care luptă împotriva răcelii, numiți imunoglobulină A.

Nivel mai ridicat de stres și anxietate din cauza lipsei de sex

Sexul eliberează în organism hormonul oxitocină și endorfine. Acestea pot ajuta la gestionarea anxietății sau a nivelului de stres. Oxitocina are avantajul suplimentar de a ajuta la menținerea unui somn bun. Dacă nu faci sex des, corpul tău poate elibera acești hormoni mai rar, ceea ce, la rândul său, poate face mai dificilă gestionarea stresului.

Libido scăzut

În mod surprinzător, faptul de a nu face sex pentru prea mult timp te poate face să îți pierzi complet interesul pentru el. Cu cât faci mai mult sex, cu atât mai mult îți dorești să faci. Sexul frecvent reduce stresul și stimulează libidoul.

Dureri menstruale

Pentru unele persoane, sexul este un remediu excelent pentru crampe. Atât creșterea de endorfine cauzată de actul sexual, cât și contracțiile uterine care apar odată cu orgasmul pot ajuta la ameliorarea crampelor menstruale. Nu este necesar să ai relații sexuale pentru a obține aceste beneficii, masturbarea poate avea același efect.

Probleme cu sistemul cardiovascular

Care sunt bolile pe care le poți avea din cauza lipsei de sex? Dacă nu faci sex în mod regulat, te expui unui risc mai mare de boli cardiovasculare. Relațiile sexuale ajută la menținerea unui echilibru între nivelurile de estrogen și progesteron, ceea ce poate reduce riscul de boli de inimă.

Lipsa sexului pentru un interval lung de timp poate fi foarte frustrantă pentru unele persoane. Cu toate acestea, o perioadă de abstinență poate fi o oportunitate de creștere personală și de descoperire de sine. Dacă îți dai seama că lipsa de intimitate îți afectează relația cu partenerul, o conversație sinceră te poate ajuta să înțelegi mai bine de ce ai nevoie pentru a te simți împlinit.