• Astăzi este ziua internațională a prieteniei. Această zi a fost adoptată de ONU pe 27 aprilie 2011.
  • Radu Leca: Omul care stă lângă noi atunci când suntem bolnavi este omul care ne este prieten.
  • Scopul acestei zile este de a transmite mesajul că prietenia între popoare, ţări, culturi şi indivizi poate inspira eforturile de pace şi poate construi punţi de legătură între comunităţi.

Astăzi este ziua internațională a prieteniei. Această zi a fost adoptată de ONU pe 27 aprilie 2011.
Scopul acestei zile este de a transmite mesajul că prietenia între popoare, ţări, culturi şi indivizi poate inspira eforturile de pace şi poate construi punţi de legătură între comunităţi.

Radu Leca, psiholog, spune că prietenia reprezintă un acces la multiplele resurse pe care unii dintre noi le deținem.

„Omul care stă lângă noi atunci când suntem bolnavi este omul care ne este prieten. Omul care ne ajută și financiară și cu o vorbă bună atunci când suntem jos acela ne este prieten.”

Recomandări

SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA

„Este minunat să avem senzația că prietenia există atât timp cât noi suntem conectați cu realitatea prin oameni. Dar dacă nu suntem obligați să fim în jurul lor sau să interacționăm cu ei atunci vom conștientiza că într-o viață de 80 de ani vom avea unul sau cel mult 2 prieteni care nu vor cere niciodată nimic de la noi.”

„Ulterior noțiunea de prietenie s-a dus către zona politică Socială și economică. Cel mai bun lucru pe care îl realizează prietenia este reprezentat de structura financiară, deoarece majoritatea businessurilor se fac la un pahar de prietenie”, a spus Radu Leca, la Aleph News.

Citește și