• După misiunea din Grecia, 40 de pompieri români au fost trimişi în Franţa, alături de mai multe autospeciale.
  • Misiunea pompierilor care au plecat azi spre Franta se încheie pe 16 august, urmând ca alţi 40 de pompieri să înlocuiască personalul din Marsilia.
  • Programul de asistență este finanțat de UE şi a fost prevăzut ca măsură de sprijin pentru comunităţile franceze, după incendiile înregistrate anul trecut.

După misiunea din Grecia, 40 de pompieri români au fost trimişi în Franţa, alături de mai multe autospeciale, pentru a ajuta la stingerea incendiilor. Aceștia sunt specializați în stins incendii de pădure. Modulul pleacă astăzi în Franţa, în Marsilia, anunață Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Alţi zeci de pompieri sunt plecaţi în Grecia.

Programul își propune să reducă timpul de reacție în cazul producerii incendiilor de pădure, în locaţiile stabilite de partenerii francezi.

Tehnica și personalul de intervenție pot fi suplimentate în funcție de dinamica incendiilor, la solicitarea autorităților franceze, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Misiunea pompierilor care au plecat azi spre Franta se încheie pe 16 august, urmând ca alţi 40 de pompieri să înlocuiască personalul din Marsilia.

Programul de asistență este finanțat de UE şi a fost prevăzut ca măsură de sprijin pentru comunităţile franceze, după incendiile înregistrate anul trecut. Acesta se regăseşte în noua politică a UE pentru limitarea incendiilor de pădure din sudul Europei şi reuneşte echipaje operative de stingere din România, Polonia, Slovenia şi Austria, scrie Mediafax.

Citește și