• Google învață roboții să ducă gunoiul cu ajutorul noului model A.I., Robotics Transformer 2.
  • Robotul trebuie să fie mai întâi capabil să recunoască ce articole constituie gunoi.
  • RT-2 îi permite robotului să folosească cunoștințele stocate de pe internet.

Google a anunţat un nou model de inteligenţă artificială, care poate ajuta la antrenarea roboţilor să înţeleagă sarcini precum aruncarea gunoiului, scrie CNBC.

Google vrea să învețe roboții o serie de sarcini, cum ar fi să ducă gunoiul. Dar mai întâi, acesta trebuie să recunoască ce articole constituie gunoi, apoi să ştie să-l ridice şi să-l arunce.

Sursă: WIRED

Recomandări

SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN CHINA
A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES

Așadar, aici vine în ajutor noul model de A.I. numit Robotics Transformer 2. Acesta este antrenat pe informaţii şi imagini de pe internet, care pot fi traduse în acţiuni pentru robot. Google susține că nu are planuri iminente de a lansa sau de a vinde roboţi cu noua tehnologie. Dar, în cele din urmă, ar putea fi folosiţi în depozite sau ca asistenţi la domiciliu.

Știi deja că Google nu este singura companie care a dotat roboții cu A.I. Recent, o firmă expertă în robotică la Universitatea din Geneva, a prezentat un robot capabil de gesturi şi expresii umanoide, care ar putea fi utilizat la îngrijirea persoanelor bolnave şi vârstnice. În concluzie, în curând o să vedem roboți tot mai inteligenți și vocali.

Citește și