• Potrivit unui sondaj, 178 de țări au votat top 5 țări pentru cele mai bune destinații europene 2023.
  • Maribor este un oraș vesel și ospitalier ce găzduiește evenimente culturale.
  • Citadelle se află la 60 km de Veneția și Verona, și la doar 3 ore cu mașina de Milano.

Indiferent de preferințele individuale, fiecare destinație din Europa merită să fie explorată și descoperită. Potrivit European Best Destination, peste o jumătate de un milion de călători din 178 de țări au votat top 5 țări pentru cele mai bune destinații europene 2023.

În topul destinațiilor din Europa este Varșovia, Polonia

Capitala Poloniei este perfectă pentru un city break în familie, un city break cultural, o experiență de shopping sau un sejur romantic. O plimbare în frumoasele sale parcuri, pe plajele orașului, sau savurând gastronomia locală, poți să faci o escapadă în orice moment al anului.

Varșovia este considerat unul dintre cele mai sigure city break-uri din Europa și este de trei ori mai sigură decât Parisul, de două ori mai sigură decât Roma și chiar mai sigură decât Viena.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Atena, capitala Greciei este o destinație de neratat din mai multe motive

În primul rând, este epicentrul democrației și al filosofiei. Atena este un centru cosmopolit sofisticat, cu delicii gastronomice excelente, o viață de noapte electrizantă, vibrații creative și o scenă artistică în plină expansiune.

Maribor, Slovenia una dintre cele mai frumoase destinații slovene, pe podiumul celor mai bune destinații europene 2023

Maribor este un oraș vesel și ospitalier, găzduind numeroase evenimente culturale și sportive internaționale pe tot parcursul anului.

Viena este orașul perfect pentru un city break cu prietenii

În schimb, Viena este o destinație ideală pentru romantici și ce este mai bun decât o plimbare cu trăsura trasă de cai urmată de o vizită la Palatele Regale din Viena? Iar seara, un vals pe acordurile Dunării albastre de Strauss, te-ar putea transpune în vremea împărătesei Sissi.

Viena este, de asemenea, orașul perfect pentru un city break pentru prieteni, familii, îndrăgostiți și persoane singure. Sentimentul de siguranță este foarte ridicat, iar Viena este cunoscută pentru calitatea vieții și pentru rata scăzută a criminalității.

Cittadella este considerat cel mai frumos oraș înconjurat de ziduri din întreaga Europă

Cittadella se află la 60 km de Veneția și Verona și la doar 3 ore cu mașina de Milano sau Florența. Cittadella nu este doar cel mai frumos oraș cu ziduri din toată Europa, ci și cel mai bine conservat oraș cu ziduri din toată Europa.

Citește și