Mihai Chirica, primarul din Iași, a dat 5.000 de lei pe două trotinete electrice. Cine le folosește și în cât timp a recuperat investiția

  • Alexandru, angajat la primăria Iaşi, verifică parcometrele pe trotinetă.
  • Trotineta are limită de maximum 100 de kg, aşa că trebuie să aibă grijă la siluetă.
  • Trotinetele au costat 5.000 de lei, inveţitie recuperată după o jumătate de zi.

Dacă ai probleme cu tichetul de parcare, ajutorul va veni cât ai clipi, pe trotinetă.

Primarul din Iaşi a cumpărat două trotinete electrice, astfel încât angajaţii să ajungă mai repede la parcometrele cu probleme.

Pe una dintre trotinete se urcă zilnic Alexandru, un tânar de 25 ani, care verifică parcările.

Înainte trebuie să treacă proba cântarului, deoarece trotineta are o limită de 100 de kg. Alexandru spune că acum are grijă ce mănâncă, pentru că nu ar vrea să se îngraşe.

Primarul e mulţumit de investiţie, a dat 5.000 de lei pe ambele trotinete, bani care au fost recuperaţi într-o jumătate de zi, din plata parcărilor.

„Hai, urcă-te să vedem câte kilograme ai. Eşti apt pentru trotinetă, mergi pe la toate cele 20 de parcometre”, îi spune un bărbat lui Alexandru, după ce îi verifică greutatea.

„Înainte mă trezeam la 7, făceam cam 2 ore jumătate pe la toate parcometrele, acum 1 oră și jumătate. Nu m-am urcat niciodată pe trotinetă. A fost uşor, după primele două ture. Acum sunt în curs de slăbire, cu pandemia am avut problemă cu greutatea”, mărturisește Alexandru.

„Trebuie să verifice zilnic toate parcometrele din oraş. Avem bazele de agrement care vor fi gestionate tot pe echipamente electrice”, a declarat Mihai Chirică, primarul orașului Iași.