• Ție ce sentimente îți trezește sentimentul de nostalgie?
  • Deși joacă un rol atât de important în viața noastră, nostalgia este adesea asociată ca fiind un lucru negativ sau o distragere neproductivă.
  • Studiile au descoperit că reflecția nostalgică crește sentimentele de inspirație, încurajează o atitudine optimistă cu privire la viitor și îmbunătățește stima de sine

Deși criticii au asociat nostalgia cu un sentiment negativ, de descurajare, ca o bariera în calea progesului, Clay Rout-ledge, vicepreședinte de cercetare, a arătat contrariul. În urma unor sondaje de opinie, a descoperit că nostalgia nu doar ușurează durerea singurătății, ea te ajută să o rezolvi și să avansezi. Studiile au descoperit că reflecția nostalgică crește sentimentele de inspirație, încurajează o atitudine optimistă cu privire la viitor, îmbunătățește stima de sine, stimulează creativitatea și stimulează motivația de a urmări obiective importante de viață.

Într-un sondaj recent realizat de echipa de la Human Flour-ishing Lab a arătat că 84% dintre americani au fost de acord că amintirile lor nostalgicei au făcut să realizeze ce este cel mai important pentru ei, 72% au raportat că nostalgia a fost o sursă de inspirație atunci când treceau prin momente dificile în viață, iar aproape 60% au spus că amintirile nostalgice le-au oferit îndrumări atunci când nu erau siguri de anumite decizii.

Nostalgia este un răspuns al temerilior, un mecanism de apărare care te ajută să te adaptezi la schimbare.
Oamenii sunt călători în timp mental. Nu trăim doar în prezent, ne amintim despre trecutul nostru și ne planificăm viitorul.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Citește și