• În fiecare an, când temperaturile scad, scoatem din dulapuri și dulapuri paltoanele și gecile de iarnă.
  • Dacă nu ești sigur care este modalitatea corectă de spălare a hainelor exterioare de iarnă, cel mai bine este să le cureți la uscat.
  • Cu siguranță nu vreți să bagi o haină sau o jachetă în mașina de spălat dacă producătorul recomandă doar curățarea uscată profesională.

În fiecare an, când temperaturile scad, scoatem din dulapuri și dulapuri paltoanele și jachetele de iarnă. Împreună cu aceasta vin întrebările obișnuite: pot să o spăl în mașina de spălat?

Cel mai bine este să faci o fotografie a etichetei imediat ce cumperi jacheta sau haina, împreună cu instrucțiunile privind modul optim de spălare. Eticheta se va decolora, iar informațiile despre compoziția țesăturii și despre curățarea adecvată vor fi uitate dacă nu o păstrezi într-o altă formă.

Cu siguranță nu vreți să bagi o haină sau o jachetă în mașina de spălat dacă producătorul recomandă doar curățarea uscată profesională. Aceasta este o greșeală care te poate costa scump – de obicei o haină sau o jachetă nouă pentru iarnă. Dacă nu ești sigur care este modalitatea corectă de spălare a hainelor exterioare de iarnă, cel mai bine este să le cureți la uscat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Cum se spală o parka sau o jachetă cu puf?

Verifică mai întâi eticheta, dar jachetele din puf și parka sunt de obicei lavabile la mașină. Nu umple prea mult mașina, dar spală hainele pe rând, pe un ciclu delicat și cu un detergent lichid pentru țesături delicate. Dacă speli o geacă de puf, pune o minge de silicon sau de tenis în tambur. Acestea vor împiedica penele să se lipească între ele.

Cum se spală o jachetă sau o haină de blană artificială?

Verifică eticheta, dar de multe ori hainele și jachetele din blană artificială se pot spăla la mașină. În acest caz, întoarce haina pe dos și pune-o în mașina de spălat pe programul pentru lână, la 30 de grade, cu un detergent ușor. După ce haina sau jacheta este uscată la aer, perie cu grijă blana artificială cu o perie de păr natural.

Cum se spală o jachetă sau o haină de piele?

De obicei, se recomandă curățarea uscată a pielii o dată pe an. Cu toate acestea, te poți ocupa singur de unele pete. De exemplu, petele de grăsime de pe mâneci și guler pot fi șterse cu o soluție de alcool și apă, oțet și apă sau suc de lămâie și apă, apoi frecate cu o soluție de glicerină care va înmuia țesătura și îi va prelungi durabilitatea. Nu se recomandă scufundarea articolelor din piele în apă.

Cum se spală o haină din lână, cașmir sau o tunică?

În general, se recomandă curățarea uscată a hainelor din lână și cașmir cel puțin o dată pe an, sau de două ori, la începutul și la sfârșitul sezonului de purtare.