• El a spus că oamenii ar trebui să judece singuri dacă el ar fi la înălțimea sarcinii.
  • Biden ar avea 82 de ani în ziua inaugurării, în ianuarie 2025; Trump ar avea 78 de ani.
  • Un sondaj recent din SUA arată că doar aproximativ 3 din 10 persoane intervievate doresc ca Biden sau Trump să candideze la președinție peste doi ani.

Președintele Joe Biden a glumit că îi este greu să recunoască faptul că urmează să împlinească 80 de ani, dar a spus că ar fi capabil fizic și mental să servească un al doilea mandat la Casa Albă. Biden, care va împlini 80 de ani pe 20 noiembrie, a declarat că este total legitim ca alegătorii să se întrebe dacă o persoană de vârsta sa ar putea gestiona stresul solicitant al președinției americane. El a făcut acest comentariu ca răspuns la o întrebare despre vârsta sa în timpul unui interviu difuzat ieri pe MSNBC.

El a spus că oamenii ar trebui să judece singuri dacă ar fi în stare să facă față acestei sarcini, în condițiile în care sondajele arată că alegătorii ar prefera să nu vadă o revanșă cu Donald Trump, republicanul înlăturat de Biden în 2020.

Biden ar avea 82 de ani în ziua inaugurării, în ianuarie 2025; Trump ar avea 78 de ani. Un sondaj recent din SUA arată că doar aproximativ 3 din 10 persoane intervievate doresc ca Biden sau Trump să candideze la președinție peste doi ani. Doar 5 din 10 democrați doresc ca Biden să candideze pentru un al doilea mandat, în timp ce 6 din 10 republicani speră să îl vadă pe Trump candidând din nou la președinție.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Cred că cel mai bun mod de a judeca este să mă urmăriți. Oare încetinesc ritmul? Merg în același ritm? a spus Biden în interviul care a fost înregistrat vineri, în timpul unei vizite în campusul Universității de Stat din Delaware, pentru a promova decretul său de iertare a datoriilor pentru împrumuturi studențești.

Biden nu a anunțat încă oficial dacă va candida pentru un al doilea mandat, dar a declarat în repetate rânduri că intenția sa este de a candida la realegere. În timpul campaniei sale pentru 2020, Biden s-a prezentat ca un candidat de tranziție care ar construi o punte către noile talente democrate. vârsta și sănătatea atât a dlui Biden, cât și a lui Trump au planat pe tot parcursul unei curse care a fost decisă de un electorat mai tânăr și mai divers și într-un moment în care națiunea nu duce lipsă de probleme de importanță.

În interviul de la MSNBC, Biden a declarat că alegătorii ar trebui să se uite la pasiunea sa pentru muncă, așa cum iau în considerare vârsta sa, pentru a lua în considerare dacă ar trebui să voteze pentru el. El a glumit spunând că încă se acomodează cu faptul că a devenit octogenar