• Un bărbat a fost hotărât să găsească cea mai proastă toaletă publică din lume și a călătorit 75.000 de kilometri pentru a o găsi.
  • În cele din urmă a găsit-o pe cea câștigătoare în Tadjikistan, iar aceasta arată foarte rău.
  • O calatorie de peste 75.000 de km l-a costat pe un barbat 150 de mii de euro. Ce cauta barbatul a devenit viral pe internet.

Un bărbat a cheltuit 150.000 de euro și a călătorit 75.000 de kilometri în 100 de țări pentru a găsi cea mai proastă toaletă publică din lume și crede că a găsit-o în cele din urmă – în Tadjikistan. Bloggerul și scriitorul de călătorii Graham Askey – cunoscut de prietenii săi ca „Regele Porțelanului” – a scanat globul în căutarea celor mai dezgustătoare toalete.

Și acum a găsit „gaura perfectă a iadului” – un cort dărăpănat de 1,5 metri care servește drept toaletă în nordul Tadjikistanului. El a spus că este atât de rău încât cei care sunt suficient de disperați să o folosească trebuie să se aplece peste fecalele uscate la soare, dar de departe „cel mai respingător lucru dintre toate”, spune Askey, este că pereții din țesătură sunt folosiți ca hârtie igienică comună.

El spune că unele secțiuni de „perete” au fost smulse și aruncate pe podeaua cabinei. Potrivit lui Askey, toaleta din regiunea Ayni din Tadjikistan, situată la marginea vestică a Munților Pamir și nu departe de granița cu Afganistanul, este atât de infectă încât localnicii refuză să o folosească decât dacă sunt „absolut disperați”.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Askey, un „observator de chiriași”, a vizitat sute de toalete publice în șase dintre cele șapte continente ale lumii înainte de a considera că toaleta din Tadjikistan este cea mai rea dintre toate. El a inclus 36 dintre „cele mai mizerabile toalete” pe care le-a întâlnit în noua sa carte „Toalete de la frontiera sălbatică”, care ajunge pe rafturi săptămâna aceasta.

Printre alte toalete publice care au fost incluse în „lista sa de porcării” se numără o chiuvetă din Bangladesh și o baie care conținea „litri de numere unu și doi” în China – cu ștecherul lăsat înăuntru. De asemenea, o colibă pe picioroange de 3 metri înălțime din Indonezia a intrat pe listă datorită pasarelei sale care sfidează moartea, la fel ca și un scaun de lemn cu un colac de toaletă încorporat din Republica Benin care, cocoțat pe o platformă ridicată în mijlocul satului, este considerat de Askey ca fiind „cea mai puțin intimă toaletă” pe care a întâlnit-o vreodată.

Constructorul pensionar și-a dezvoltat fascinația deosebită pentru toaletele publice – și în special pentru construcția lor precară – în timpul primei sale vacanțe în străinătate, în Maroc.

De atunci a vizitat 91 de țări, a călătorit aproximativ 75.000 de kilometri și a cheltuit aproximativ 150.000 de lire sterline pentru a vizita băi publice și private din întreaga lume. El a fotografiat doar exteriorul celor mai proaste toalete pe care le-a vizitat pentru a scuti oamenii de conținutul „provocator de vomă” și a petrecut „minimum de timp” înăuntru pentru a evita greața.

Fotografiile pe care le-a făcut au fost vizualizate de mii de ori pe blogul său „Inside Other Places”, pe care l-a scris pentru Societatea fictivă de restaurare și proiectare a toaletelor și urinarelor („TURDS”). Postările sale unice despre zone îndepărtate ale lumii au devenit atât de populare încât a decis să le adune pe cele mai bune 36 sub formă de carte.

Deși este o lucrare satirică, scopul acesteia este, de asemenea, de a evidenția riscul pentru sănătate pe care îl reprezintă salubrizarea necorespunzătoare. Askey, în vârstă de 58 de ani, a declarat: „Nu faceți nici o greșeală că fiecare „intrare” de pe lista mea este scârboasă dincolo de cuvinte.

„Unele pot părea OK, dar credeți-mă – și știu – sunt cele mai neospitaliere locuri de pe pământ, iar a petrece un singur minut în interiorul oricăruia dintre ele ar fi de neconceput, cu excepția celor mai cumplite circumstanțe. Fiecare dintre ele ar părea să atragă membri ai publicului care încă nu stăpânesc arta de bază a „țintirii”. După numeroasele mele călătorii, credeam că le-am văzut pe toate, cu toalete pe picioroange, chiuvete aparent pline de urină și căzi de baie aparent folosite ca mlaștini improvizate. Dar, după ce m-am bucurat de unele dintre cele mai murdare toalete care pot fi găsite oriunde pe planetă, toaleta din Tadjikistan trebuie să fie cea mai rea din lume – este gaura perfectă a iadului.”