• O chinezoaică necăsătorită a făcut un ultim apel în instanță în încercarea sa de a da în judecată un spital pentru că i-a încălcat drepturile, refuzând să îi înghețe ovulele.
  • Apelul ei vine într-un moment în care atitudinea autorităților față de accesul femeilor necăsătorite la tehnologiile de reproducere a început să se diminueze.
  • ,,Dacă voi primi verdictul pe care îl sper, voi acționa imediat” , a spus Xu, explicând că își va congela ovulele într-un spital.

O chinezoaică necăsătorită a făcut marți un ultim apel în instanță în încercarea sa de a da în judecată un spital pentru că i-a încălcat drepturile, refuzând să îi înghețe ovulele pentru că este singură, scrie Reuters.

Teresa Xu, o scriitoare în vârstă de 35 de ani, a depus plângerea împotriva Spitalului de Obstetrică și Ginecologie din Beijing în 2019, într-un caz de referință în China al unei femei care luptă pentru drepturile reproductive.

Apelul lui Xu vine în contextul în care atitudinea autorităților de a oferi femeilor necăsătorite acces la tehnologiile de reproducere a început să scadă, în timp ce China se confruntă cu o rată a natalității în scădere, care a adus prima scădere a populației din ultimele șase decenii.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

,,Oamenii au acordat multă atenție cazului, iar acest lucru este foarte important pentru femeile singure … Cred că acest lucru le-a dat oamenilor o speranță, așa că vreau să continui” , a declarat Xu reporterilor în fața tribunalului din Beijing după audiere.

Femeia a spus că este optimistă în ceea ce privește cazul ei.

,,Dacă voi primi verdictul pe care îl sper, voi acționa imediat” , a spus Xu, explicând că își va congela ovulele într-un spital.

Este dificil pentru femeile necăsătorite să aibă acces la tratamentele de fertilitate, cum ar fi fertilizarea in vitro (FIV) și tehnologiile de congelare a ovulelor, din cauza unei reguli care prevede că femeile trebuie să fie căsătorite.

Dar, îngrijorați de îmbătrânirea rapidă a populației, consilierii guvernamentali au propus în martie ca femeile singure să poată beneficia de aceste tratamente.

Unele clinici private din localități, inclusiv din provincia Sichuan din sud-vestul țării, au început deja să permită femeilor singure să beneficieze de tratamente FIV.

Liberalizarea tratamentelor de fertilitate ar putea declanșa o cerere uriașă pe ceea ce este deja cea mai mare piață din lume, punând probabil presiune asupra serviciilor limitate, spun investitorii și directorii din industrie.

Citește și

FOTO. Prietenul lui Harry și Meghan a postat o imagine de ziua lui Archie. Prințul a fost surprins uitându-se la un tablou cu Prințesa Diana

RAPORT. Locurile de muncă ce nu pot fi înlocuite de inteligența artificială. Ce spun experții

Băiatul de 13 ani care a comis masacrul din Serbia continuă să le adreseze medicilor o singură întrebare. Ce vrea să afle?