• O felie din tortul de nuntă al prințului William și al lui Kate Middleton realizat în urmă cu 11 ani va fi vândută la licitație și se așteaptă să ajungă la câteva sute de lire sterline.
  • Fiecare desert istoric are o estimare de 400-600 de lire sterline înainte de licitație și va fi livrat într-o cutie de suveniruri de lux.
  • William și Kate s-au căsătorit la Westminster Abbey pe 29 aprilie 2011, iar recepția a avut loc la Palatul Buckingham.

O felie din tortul de nuntă al prințului William și al lui Kate Middleton realizat în urmă cu 11 ani va fi vândută la licitație și se așteaptă să ajungă la câteva sute de lire sterline. Mai mult, o felie de tort de nuntă veche de 17 ani din ziua cea mare a Regelui Charles și a reginei consort Camilla va fi, de asemenea, scoasă la licitație.

Fiecare desert istoric are o estimare de 400-600 de lire sterline înainte de licitație și va fi livrat într-o cutie de suveniruri de lux. Acestea vor fi scoase la licitație pe 23 noiembrie, la sediul Keys Auctioneers din Aylsham, Norfolk.

William și Kate s-au căsătorit la Westminster Abbey pe 29 aprilie 2011, iar recepția a avut loc la Palatul Buckingham. Tortul de fructe pe care l-au făcut pentru ziua cea mare avea opt etaje cu flori din pastă de zahăr cu buline Lambeth. Acesta a fost realizat de designerul Fiona Cairns din Fleckney, Leicestershire.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Fiona și echipa ei au avut nevoie de două zile pentru a asambla această construcție masivă. Discutând despre design la momentul respectiv, ea a spus: Există trandafirul nupțial care simbolizează fericirea, stejarul și ghinda – care este un detaliu arhitectural din jurul camerei în care se va afla tortul – simbolizează puterea și rezistența. A avut și un crin de vale care simbolizează dulceața și umilința și frunze de iederă care simbolizează căsătoria.”

Tortul de nuntă al lui Charles și Camilla a fost realizat de Dawn Blunden, proprietara cofetăriei Sophisticake din Woodhall Spa, Lincolnshire. Cei doi s-au căsătorit la Windsor pe 9 aprilie 2005, iar recepția a avut loc în apartamentele de stat ale Castelului Windsor.

Tim Blyth, director al casei de licitații Keys, a declarat: „Ambele au fost cumpărate de Keys: Odată cu venirea unui nou rege și cu faptul că prințul William a devenit ulterior noul Prinț de Wales, interesul pentru suvenirurile regale este foarte mare în acest moment și ne așteptăm să existe o licitație rapidă pentru aceste două felii de istorie.”

Printre alte obiecte care vor fi vândute în timpul celor trei zile de Fine Sale de la sfârșitul acestei luni se numără o felicitare de Crăciun de la Charles și Prințesa Diana, semnată de amândoi, precum și de Prințul Harry și William. Aceasta are o estimare înainte de licitație de 200 până la 300 de lire sterline. Există, de asemenea, un album de fotografii instantanee ale defunctei regine Elisabeta, ale Ducelui de Edinburgh și ale altor membri ai familiei regale, care se așteaptă să fie vândut între 300 și 400 de lire sterline.