• Shafiya, o viitoare mamă în vârstă de 23 de ani din nordul Indiei, a fost implicată într-un teribil accident de motocicletă.
  • O femeie care a fost în comă timp de șapte luni a născut o fetiță sănătoasă.
  • În tot acest timp, medicii s-au luptat cu decizia dificilă de a întrerupe sau nu sarcina.

Shafiya, o viitoare mamă în vârstă de 23 de ani din nordul Indiei, a fost implicată într-un teribil accident de motocicletă, în urma căruia a suferit leziuni atât de grave la cap încât a avut nevoie de cinci operații pe creier.

O femeie care a fost în comă timp de șapte luni a născut o fetiță sănătoasă. Proaspăta mămică, din Uttar Pradesh, în nordul Indiei, a fost grav rănită la doar 40 de zile după ce a rămas însărcinată, când a căzut de pe o motocicletă fără cască.

Mama, cunoscută sub numele de Shafiya, ar fi fost prinsă în roata din spate a motocicletei conduse de partenerul ei. Ea a fost implicată într-un accident îngrozitor care a lăsat-o cu răni teribile la cap în luna martie a acestui an.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

De atunci, ea a fost în comă și a suferit cinci operații separate pe creier la spitalul All India Institute of Medical Sciences (AIIMS) din Bulandshahr. În timpul cât a fost inconștientă, i s-a îndepărtat chirurgical un segment din craniu pentru a atenua presiunea asupra creierului.

Acest lucru a forțat-o pe tânăra de 23 de ani să se folosească de un ventilator pentru a continua să respire. În tot acest timp, medicii s-au luptat cu decizia dificilă de a întrerupe sau nu sarcina. Dar o ecografie a arătat că sarcina era normală și, în cele din urmă, i-au recomandat familiei să continue sarcina.

În ciuda faptului că medicii îi dădeau mamei între 10 și 15% șanse de a ieși din comă, aceasta a adus pe lume o fetiță sănătoasă pe 22 octombrie. De când a născut, Shafiya a fost deconectată de la ventilator și, ocazional, și-a mișcat capul și picioarele. Familia ei speră în continuare că într-o zi își va putea întâlni fiica.

Chirurgul Dr. Deepak Gupta a numit acest caz „extrem de neobișnuit”, adăugând: „Nu am întâlnit nici un caz de acest gen în cei 22 de ani de carieră neurochirurgicală la AIIMS.

„În prezent, starea ei este stabilă și nu este asistată de ventilator. Femeile, sau oricine, care călătorește pe un pilon pe un vehicul cu două roți, ar trebui să poarte cască.”