O femeie dispărută din 1992 și declarată moartă în SUA este găsită în viață în Puerto Rico

  • O femeie dispărută timp de peste trei decenii și declarată moartă în Statele Unite a fost găsită în viață în Puerto Rico.
  • Patricia Kopta a dispărut brusc din Pittsburgh la vârsta de 52 de ani, iar soțul ei, Bob, a povestit că a venit acasă în mod normal, dar nu a găsit nicio urmă de ea în 1992.
  • Dar acum a fost găsită în viață în Puerto Rico, la vârsta de 83 de ani.

O femeie dispărută timp de peste trei decenii și declarată moartă în Statele Unite a fost găsită în viață în Puerto Rico. Patricia Kopta a dispărut brusc din Pittsburgh la vârsta de 52 de ani, iar soțul ei, Bob, a povestit că a venit acasă în mod normal, dar nu a găsit nicio urmă de ea în 1992. Cazul a rămas nerezolvat de poliție, care a declarat-o în cele din urmă moartă.

Dar acum a fost găsită în viață în Puerto Rico, la vârsta de 83 de ani, iar identitatea și trecutul ei real au fost dezvăluite atunci când a început să sufere de demență și a lăsat să scape unele detalii unui asistent social. Sora ei, Gloria Smith, a declarat: Nu-mi vine să cred. A fost un șoc total”.

Ea a continuat: Am crezut cu adevărat că a murit în toți acești ani. Nu ne-am așteptat la asta. A fost un șoc foarte mare să aflăm că era în viață.”

Patricia intrase într-un azil de bătrâni în 1999, după ce spusese personalului că venise în Puerto Rico din Europa cu un vas de croazieră, a declarat șeful poliției, Brian Kohlhepp, pentru CBS Pittsburgh. El a spus că Patricia fusese găsită rătăcind pe străzi înainte de a intra în azil și că inițial a refuzat să discute despre viața ei privată. Dar un lucrător curios a contactat Interpolul când aceasta a început să dea detalii despre trecutul ei.

A fost nevoie de nouă luni de investigații ale Interpolului și de prelevarea de probe de ADN pentru a se afla identitatea reală a Patriciei. Soțul ei, Bob, spune că a bănuit că Patricia, care fusese predicator de stradă în Pittsburgh, ar fi putut pleca în Puerto Rico, deoarece se confrunta cu probleme de sănătate mintală și vorbea despre posibilitatea de a merge acolo pentru căldură.

M-am întors acasă într-o seară, iar ea pur și simplu dispăruse și nimeni nu știa unde se află”, a declarat Bob într-o conferință de presă. Durează de aproape 31 de ani, a fost rău. M-a costat o grămadă de bani, am pus chiar și anunțuri în ziarul din Puerto Rico pentru a o căuta.”

Gloria, sora Patriciei, a declarat că abia așteaptă să meargă să o viziteze în Puerto Rico, după ce a fost o perioadă grea” pentru familie. Ea a spus: A fost greu pentru noi toți, pentru că mama mea, cealaltă soră a ei și eu însămi ne făceam griji pentru ea în mod constant. Suntem atât de fericiți și sper că voi putea ajunge să o văd”.