• Fenella Fox, în vârstă de 29 de ani, din Worcester, Anglia își folosea telefonul 14 ore pe zi.
  • Făcând acest lucru, i s-a făcut atât de rău încât nu mai putea să meargă.
  • Pentru a profita de interesul oamenilor față de ea, ea avea și un cont de Instagram și unul de Twitter, toate acestea necesitând ore întregi din atenția ei în fiecare zi.

O femeie care își folosea telefonul aproape 14 ore pe zi s-a îmbolnăvit atât de tare încât nu mai putea merge. Fenella Fox , 29 de ani, din Worcester, Anglia, are atât de mult succes pe o platformă pe bază de abonament, încât este pe cale să câștige 1 milion de lire sterline.

Ea se află în top 1% dintre creatorii din întreaga lume, dar spune că munca ei a fost în detrimentul sănătății sale mintale. Utilizarea excesivă a rețelelor de socializare la începutul pandemiei a îmbolnăvit-o – deoarece privitul la ecrane timp de 14 ore pe zi i-a provocat amețeli severe și nu a putut merge luni de zile.

„Amețelile mele au fost atât de înfricoșătoare încât a trebuit să iau beta-blocante pentru că aveam o problemă cardiacă din cauza stresului! Sincer, am crezut că voi muri. A fost cea mai înspăimântătoare experiență din întreaga mea viață”, a declarat ea în exclusivitate pentru Daily Star.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
UPT SCHIMBĂ EDUCAȚIA PRIN TEHNOLOGIE

„Să nu mai poți să mergi dintr-o dată este îngrozitor și mai ales când toți doctorii îți spun că nu știu ce este în neregulă! Medicul meu de familie din Anglia mi-a sugerat să renunț la slujbă și să îmi găsesc alta.Veniturile mele au scăzut foarte mult, ceea ce nu m-a ajutat cu stresul, dar, din fericire, părinții mei au fost alături de mine și m-au ajutat să trec peste toate.”

Pentru a profita de interesul oamenilor față de ea, ea avea și un cont de Instagram și unul de Twitter, toate acestea necesitând ore întregi din atenția ei în fiecare zi. Femeia își facea timp pentru a răspunde la comentariile primite de la fani pe fiecare platformă.

Înainte de a-și reduce timpul petrecut pe internet, Fenella făcea schimb de promoții cu alte modele, participa la cursuri online și căuta în permanență o locuință. În cele din urmă, Fenella a început să aibă dureri îngrozitoare de gât și amețeli care o trimiteau la culcare devreme în fiecare seară. Abia după ce a ajuns în Portugalia, după al doilea blocaj din Marea Britanie, Fenella a devenit brusc incapabilă să meargă.

„Eram îngrozită, am mers la spital în Portugalia și am vizitat o mulțime de doctori. Mi-au dat antibiotice și o mulțime de alte medicamente pe care să le încerc. Am pierdut numărul de doctori pe care i-am văzut și câte medicamente mi-au fost administrate”, a împărtășit ea.

„Când m-am întors în cele din urmă în Marea Britanie, am avut nevoie de un scaun cu rotile în aeroport, deoarece nu puteam sta în picioare sau merge fără să am amețeli severe. A fost o perioadă extrem de chinuitoare pentru mine. Acum observ că 10 ore sau mai mult pe telefon îmi declanșează amețeli.”

Fenella nu putea să stea în picioare sau să meargă cu ușurință și simțea că este pe cale să cadă. La acea vreme locuia cu părinții ei, deoarece nu putea nici măcar să facă duș sau să se pregătească să mănânce, atât de rău se simțea. După mai multe cercetări, tatăl ei a descoperit ceva numit „rău de mișcare cibernetică”.

„Eram complet imobilizată la pat și, bineînțeles, fără să-mi dau seama, stăteam pe telefon tot timpul cât eram în pat”, și-a amintit ea. Din păcate, meseria de creator a lui Fenella înseamna că trebuia să petreacă mult timp online.

Pentru a-și menține venitul la aproximativ 444 de lire sterline pe zi, ea trebuie să posteze zilnic pe Instagram, Twitter și OnlyFans și să răspundă la mesaje sau comentarii timp de cel puțin 30 de minute pe fiecare platformă în fiecare zi. De asemenea, tânăra de 29 de ani postează pe YouTube de două ori pe săptămână, fiecare videoclip necesitând cinci ore de editare. Din fericire, ea are acum un editor care face asta pentru ea.

„În timpul restricțiilor, venitul meu era mai mare decât este acum și un motiv important în spatele acestui lucru a fost faptul că postam între unul și cinci videoclipuri pe zi pe TikTok și făceam zilnic schimb de promovare cu alte modele”, a explicat Fenella.

„Schimbul de promovare ar putea dura ore întregi de căutări și crearea de rețele pentru a fi pus la punct, deoarece trebuie să ne găsim și să ne trimitem mesaje unul altuia și, uneori, să facem fotografii noi care să se potrivească cu vibrația celuilalt model, astfel încât să atragem fanii acestuia.”

Pentru a se asigura că sănătatea ei nu va mai lua o întorsătură atât de drastică în viitor, Fenella a făcut câteva schimbări în stilul ei de viață. Ea a angajat persoane care să o ajute să administreze unele dintre conturile sale de social media și a încetat să mai facă networking cu alte modele, a încetat să mai folosească TikTok și a redus în mare măsură utilizarea telefonului.