• O întrebare de matematică din școala primară adresată copiilor de 10 ani i-a făcut pe adulți să rămănă nedumeriți.
  • Întrebarea le cerea elevilor să-și dea seama câte pagini are o carte.
  • Cei de pe Reddit au fost derutați de ecuație și s-au grăbit să comenteze despre cum ar enerva matematica de clasa a 5-a”.

O întrebare de matematică din școala primară adresată copiilor de 10 ani i-a făcut pe adulți să rămănă nedumeriți. Provocarea complicată a fost împărtășită pe un topic popular de pe Reddit, după ce unul dintre frați a fost nedumerit de tema fratelui său mai mic.

O problemă de test la examenul de matematică al fratelui meu din clasa a 5-a”, a scris acesta. Întrebarea le cerea elevilor să-și dea seama câte pagini are o carte.

Problema, adresată copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 11 ani, spunea: „Klein a citit 30 de pagini dintr-o carte luni și 1/8 dintr-o carte marți. Miercuri a terminat restul de 1/4 din carte. Câte pagini are cartea?”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Cei de pe Reddit au fost derutați de ecuație și s-au grăbit să comenteze despre cum ar enerva matematica de clasa a 5-a”, unul dintre ei spunând: Mereu mă gândesc în sinea mea: Oamenii ar trebui să fie testați la abilitățile de bază înainte de a li se permite să iasă în societate. Și apoi văd asta și îmi dau seama că nu ar trebui să fiu afară în societate”.

Un al doilea a scris: Și acum putem vedea de ce ești mai deștept decât un elev de clasa a 5-a.” Un altul a adăugat: Sunt singurul care crede că acest elev de clasa a 5-a își postează temele pe Reddit pentru ca oamenii să răspundă cu soluția?”

Între timp, un Redditor a glumit: Singura mea problemă este că se presupune că această carte a fost începută luni. Din câte știm, Lil Klein a lucrat la Război și pace timp de 6 luni și a terminat în cele din urmă ultima jumătate în 2 zile.”

Care este răspunsul? Opt ori șase. Cartea are 48 de pagini. Editorul de la Northern Sparrow a explicat: Cheia rezolvării problemei este să ne dăm seama că, având în vedere fracțiile, cititorul nostru a citit exact cinci pagini din carte luni”.