O pereche de rațe uriașe gonflabile încearcă să aducă „fericire dublă” în Hong Kong

FOTO - Twitter via Reuters
  • O pereche de rațe gonflabile și-a făcut vineri apariția în portul Victoria din Hong Kong.
  • Perechea de raţe reprezintă ,,de două ori mai multă distracţie, de două ori mai multă fericire” şi aduce un sentiment de entuziasm în Hong Kong.
  • Studioul AllRightsReserved (ARR), curatorul evenimentului, a spus că raţele sunt asemenea caracterelor simetrice din alfabetul chinez ,,xi”, pentru fericire, şi ,,peng” , pentru prieteni.

O pereche de raţe gonflabile şi-a făcut apariţia vineri în Portul Victoria din Hong Kong, parte dintr-o instalaţie artistică intitulată ,,Double Ducks” şi realizată de artistul olandez Florentijn Hofman, care speră că raţele vor aduce fericire în oraş, scrie Reuters.

Raţele gonflabile de culoare galbenă, cu o înălţime de 18 metri, vor pluti în port timp de două săptămâni, la un deceniu după ce sculptura ,,Rubber Duck” a lui Hofman a atras o mulţime de privitori în acest centru financiar asiatic în 2013.

Potrivit lui Florentijn Hofman, perechea de raţe reprezintă ,,de două ori mai multă distracţie, de două ori mai multă fericire” şi aduce un sentiment de entuziasm în Hong Kong.

,,Sper că va aduce la fel de multă plăcere ca în trecut într-o perioadă când am suferi din cauza unei pandemii, a războaielor şi a situaţiei politice, cred că e momentul potrivit să aducem înapoi un noroc dublu” .

Studioul AllRightsReserved (ARR), curatorul evenimentului, a spus că raţele sunt asemenea caracterelor simetrice din alfabetul chinez ,,xi”, pentru fericire, şi ,,peng” , pentru prieteni.

Hofman, inspirat de o hartă a lumii şi de o raţă din plastic în crearea instalaţiei sale gigantice, a demarat un turneu mondial începând cu Ţările de Jos în 2007, cu opriri în porturi din Franţa până în Brazilia.

Staţionate în apropierea cartierului central din Hong Kong şi a Tamar Park, raţele plutesc în Portul Victoria spre deliciul zecilor de privitori.

Anna, o femeie de 40 de ani, care se plimba pe promenadă a spus că vederea raţelor o bucură.

,,Ne-ar plăcea mai multe instalaţii de artă precum raţale din plastic în Hong Kong. În prezent, nu există spaţiu pentru prea multă artă în Hong Kong în comparaţie cu Macao sau Shenzhen, acolo au mai multe instalaţii artistice”.

Un inginer de 40 de ani pe nume Kane a spus că raţele sunt un lucru pozitiv pentru Hong Kong. ,,E o rază de speranţă într-o perioadă când societatea este cu moralul la pământ. E mai bine ca guvernul să cheltuiască bani publici pe aşa ceva decât în alte zone” .

Citește și

Joe Biden, gafă de proporții la întâlnirea de la Casa Albă cu Rishi Sunak. Cum i s-a adresat premierului britanic

Fenomenul meteorologic El Niño, de încălzire a planetei, a revenit în forță

Arnold Schwarzenegger dezvăluie trecutul tatălui său nazist, într-un documentar: „Era mereu această violență bizară”