• Joe Biden a făcut o gafă joi, când s-a întâlnit cu Rishi Sunak la Casa Albă.
  • Președintele american, în vârstă de 80 de ani, s-a întâlnit pentru cea de-a cincea oară cu Rishi Sunak, de când acesta a preluat mandatul în luna octombrie.
  • Oficialii americani au spulberat speranțele privind un acord de liber schimb între Washington și Londra.

Joe Biden a făcut o gafă, joi, la întâlnirea cu Rishi Sunak ce a avut loc la Casa Albă. Președintele american s-a corectat și a făcut o glumă, la care prim-ministrului britanic a reacționat râzând, scrie Politico.

Președintele american, în vârstă de 80 de ani, s-a întâlnit pentru cea de-a cincea oară cu Rishi Sunak, de când acesta a preluat mandatul în luna octombrie. Joe Biden a făcut o gafă chiar la începutul dialogului.

„Ei bine, domnule președinte…” , a început Joe Biden înainte de a se corecta. „Domnule președinte? Tocmai v-am retrogradat” , a glumit el ulterior.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Rishi Sunak a râs, iar Joe Biden a continuat: „Domnule prim-ministru, mă bucur că v-ați întors” .

Biden a amintit istoria Biroului Oval, inclusiv celebrele întâlniri din timpul războiului dintre președintele și premierul din timpul războiului.

„Știți, premierul Churchill și Roosevelt s-au întâlnit aici cu puțin peste 70 de ani în urmă. Și au afirmat că forța parteneriatului dintre Marea Britanie, Statele Unite ale Americii era forța lumii libere” , a spus el.

Biden, glumă cu referire la Churchill

Joe Biden a mai spus că au existat zeci de povești despre timpul petrecut de premierul britanic Winston Churchill în vizită la Casa Albă și despre obiceiul său de a face băi.

„Rătăcind la trei dimineața … Winston Churchill o deranja pe doamna Roosevelt” , a spus el.

„Nu vă faceți griji. N-o să mă vedeți pe mine că vă deranjez pe dumneavoastră și pe prima doamnă” , a fost răspunsul lui Rishi Sunak.

Joe Biden a fost acuzat de mai multe ori că a ignorat Regatul Unit în favoarea Irlandei, țara strămoșilor săi, și că a greșit în trecut pronunția numelui lui Sunak.

Rishi Sunak a sosit la Casa Albă înarmat cu daruri, oferindu-i președintelui american o jachetă personalizată în valoare de 400 de dolari, de culoare albastru marin, confecționată în apropierea circumscripției parlamentare a lui Sunak, în nord-estul Angliei.

De asemenea, Sunak i-a oferit lui Biden un exemplar al cărții „Disciplina navală” scrise de stră-străbunicul său britanic, Christopher Biden, la mijlocul secolului al XIX-lea.

Cu toate acestea, oficialii americani au spulberat speranțele privind un acord de liber schimb între Washington și Londra. Discuțiile lor se vor concentra pe alte forme de legături economice, pe pericolele inteligenței artificiale și pe Ucraina.

Oficialii și miniștrii britanici au încercat, în mod discret, să consolideze sprijinul SUA pentru Ucraina, pe fondul temerilor că republicanii de la America First din Congres ar putea întrerupe furnizarea de arme și muniții, potrivit Daily Mail.

Citește și

Lentilele de telefon care descoperă cancerul de piele. Cum funcționează dispozitivul pentru a diagnostica pacienții

VIDEO. Momentul în care unul dintre cei mai activi vulcani din lume, în Hawaii, a erupt după o pauză de trei luni

Arnold Schwarzenegger dezvăluie trecutul tatălui său nazist, într-un documentar: „Era mereu această violență bizară”