• Lentila – care are dimensiunea unui 50p – poate fi atașată la un smartphone și poate realiza imagini detaliate ale alunițelor sau ale legionarilor de piele.
  • S-a demonstrat că dispozitivul a ajutat la evitarea a aproximativ 10.000 de consultații față în față inutile.
  • Tehnologia, denumită Deep Ensemble for the Recognition of Malignancy (Derm), este utilizată în prezent alături de evaluarea medicilor pentru a vedea dacă ajunge la aceleași concluzii.

Zeci de mii de pacienți cu cancer de piele ar putea fi diagnosticați mai repede datorită unei noi lentile de cameră de smartphone, scrie Sky News. Lentila – care are dimensiunea unui 50p – poate fi atașată la un smartphone și poate realiza imagini detaliate ale alunițelor sau ale legionarilor de piele. Denumit teledermatologie” de către oficialii NHS, serviciul urmează să fie implementat în toate zonele din Anglia până în luna iulie, în speranța că medicii specialiști, cum ar fi dermatologii, vor putea dubla numărul de pacienți pe care îi pot evalua într-o zi.

Anul trecut, aproximativ 600.000 de persoane au fost direcționate pentru controale pentru cancerul de piele, în timp ce 56.000 de pacienți cu cancer de piele au primit tratament. S-a demonstrat că dispozitivul a ajutat la evitarea a aproximativ 10.000 de consultații față în față inutile în timpul unei faze anterioare de testare, au declarat oficialii NHS.

De asemenea, tehnologia ar putea permite medicilor de familie din zonele rurale să își ajute pacienții să fie examinați mai rapid. Dr. Tom While, un medic de familie din Somerset, a declarat: Este un serviciu fantastic și un avantaj pentru medicina generală rurală, și este greu de imaginat să lucrezi fără el.”

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Acest lucru vine în contextul în care un nou sondaj, realizat de Censuswide pe 2.000 de adulți britanici în numele Spitalului King Edward VII, a constatat că 22% dintre aceștia nu folosesc cremă de protecție solară. NHS testează, de asemenea, instrumente de inteligență artificială (AI) pentru a evalua prezența cancerului de piele.

Tehnologia, denumită Deep Ensemble for the Recognition of Malignancy (Derm), este utilizată în prezent alături de evaluarea medicilor pentru a vedea dacă ajunge la aceleași concluzii. Amanda Pritchard, directorul general al NHS, a declarat că promovarea utilizării tehnologiei digitale” este esențială” pentru reducerea timpilor de așteptare și a presiunilor uriașe asupra serviciilor de sănătate.

Citește și: