O pictură murală a Angelina Jolie cu cicatrici după mastectomie a apărut la Milano de Ziua Internațională de luptă împotriva cancerului de sân

FOTO - Hepta
  • O pictură murală care o înfăţişează pe actriţa Angelina Jolie cu cicatrici în urma mastectomiei a apărut miercuri într-o piaţă din oraşul italian Milano.
  • Noua operă de artă stradală din Piazza San Babila din centrul oraşului se intitulează „Love Yourself” şi a fost creată de aleXsandro Palombo.
  • Angelina Jolie a suferit o dublă mastectomie preventivă în 2013, după ce a fost testată pozitiv pentru o genă asociată cancerului de sân, afecţiune din cauza căreia a murit mama sa.

O pictură murală care o înfăţişează pe actriţa Angelina Jolie cu cicatrici în urma mastectomiei a apărut miercuri într-o piaţă din Milano, potrivit presei internaționale, fiind marcată astfel luna internaţională de luptă împotriva cancerului de sân.

FOTO – https://tw.yahoo.com/uk.news/angelina-jolie-mural-signs-mastectomy-080000367.html

Noua operă de artă stradală din Piazza San Babila din centrul oraşului se intitulează „Love Yourself” şi a fost creată de aleXsandro Palombo, un artist care a realizat recent o pictură murală cu Marge Simpson tăindu-şi părul în faţa consulatului iranian din Milano, în semn de protest faţă de moartea unei tinere de 22 de ani în custodia poliţiei din această ţară asiatică după ce a fost acuzată că a încălcat codul vestimentar referitor la purtarea hijabului.

Tema cancerului de sân, abordată de artist și în 2015

Palombo a mai abordat tema cancerului de sân, în 2015, cu o serie de lucrări intitulată „Survivor” , în care a pictat prinţese Disney, precum Alba ca Zăpada, Jasmine, Cenuşăreasa, Ariel, Aurora sau Tiana, cu cicatrici după mastectomie.

După ce oficialii iranieni au anulat pictura murală cu Marge Simpson, Palombo a pictat un alt personaj de desene animate care îşi îndreaptă degetul mijlociu spre consulat, marcând astfel valul continuu de proteste reprimate sângeros din Iran faţă de moartea tinerei Mahsa Amini.

Jolie, în vârstă de 47 de ani, fiica actriţei Marcheline Bertrand şi a actorului Jon Voight, a suferit o dublă mastectomie preventivă în 2013, după ce a fost testată pozitiv pentru o genă asociată cancerului de sân, afecţiune din cauza căreia a murit mama sa.