• O femeie despre care se credea că este cea mai bătrână persoană din lume” a murit la vârsta de 128 de ani, iar familia sa, îndurerată, îi aduce un omagiu.
  • Johanna, despre care există documente care atestă că s-a născut la 11 mai 1894, se crede că a murit în urma unui accident vascular cerebral.
  • Anul trecut, Johanna, care nu știa să scrie sau să citească, a declarat pentru publicația menționată mai sus că este uimită” că este încă în viață înainte de ultima ei aniversare.

O femeie despre care se credea că este cea mai bătrână persoană din lume” a murit la vârsta de 128 de ani, iar familia sa, îndurerată, îi aduce un omagiu. Johanna Mazibuko, din Africa de Sud, mamă a șapte copii, ar fi decedat în locuința sa din Jouberton, punând astfel capăt unei vieți care se întinde pe parcursul a trei secole.

Johanna, despre care există documente care atestă că s-a născut la 11 mai 1894, se crede că a murit în urma unui accident vascular cerebral pe 3 martie, după o serie de apariții recente în spital. Nora ei, Thandiwe Wesinyana, a declarat că comunitatea a pierdut o mamă”.

Ne plăcea să ne rugăm împreună și ne petreceam majoritatea zilelor bând ceai și vorbind”, a declarat ea pentru News24.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Nu știu cu cine mă voi mai distra. S-a deschis o rană, inima mea este rănită și sunt distrusă. Comunitatea este întristată. Cu toții am pierdut o mamă”. Anul trecut, Johanna, care nu știa să scrie sau să citească, a declarat pentru publicația menționată mai sus că este uimită” că este încă în viață înainte de ultima ei aniversare.

 „De ce sunt încă aici? Oamenii din jurul meu au murit”, a spus ea. Când voi muri și eu? Ce rost mai are să fiu în viață? Lumea m-a obosit pentru că stau aici și nu fac nimic”.

Nepoata Johannei a dus-o pe aceasta la spital pe 14 februarie, unde a fost tratată pentru un atac cerebral înainte de a fi externată pe 28 februarie. Doar câteva zile mai târziu a murit, fiind înmormântată sâmbătă.

Johanna, care a fost bunica a 50 de copii, era una dintre cei 12 frați – dintre care trei sunt încă în viață. A avut șapte copii cu Stawana Mazibuko.