O viață remarcabilă se încheie: Cea mai bătrână persoană din lume a murit la o vârstă impresionantă

O femeie despre care se credea că este cea mai bătrână persoană din lume” a murit la vârsta de 128 de ani, iar familia sa, îndurerată, îi aduce un omagiu. Johanna Mazibuko, din Africa de Sud, mamă a șapte copii, ar fi decedat în locuința sa din Jouberton, punând astfel capăt unei vieți care se întinde pe parcursul a trei secole.

Johanna, despre care există documente care atestă că s-a născut la 11 mai 1894, se crede că a murit în urma unui accident vascular cerebral pe 3 martie, după o serie de apariții recente în spital. Nora ei, Thandiwe Wesinyana, a declarat că comunitatea a pierdut o mamă”.

Ne plăcea să ne rugăm împreună și ne petreceam majoritatea zilelor bând ceai și vorbind”, a declarat ea pentru News24.

Nu știu cu cine mă voi mai distra. S-a deschis o rană, inima mea este rănită și sunt distrusă. Comunitatea este întristată. Cu toții am pierdut o mamă”. Anul trecut, Johanna, care nu știa să scrie sau să citească, a declarat pentru publicația menționată mai sus că este uimită” că este încă în viață înainte de ultima ei aniversare.

 „De ce sunt încă aici? Oamenii din jurul meu au murit”, a spus ea. Când voi muri și eu? Ce rost mai are să fiu în viață? Lumea m-a obosit pentru că stau aici și nu fac nimic”.

Nepoata Johannei a dus-o pe aceasta la spital pe 14 februarie, unde a fost tratată pentru un atac cerebral înainte de a fi externată pe 28 februarie. Doar câteva zile mai târziu a murit, fiind înmormântată sâmbătă.

Johanna, care a fost bunica a 50 de copii, era una dintre cei 12 frați – dintre care trei sunt încă în viață. A avut șapte copii cu Stawana Mazibuko.

Exit mobile version