• Cel mai simplu mod de a vă întreține jantele din aliaj este să solicitați ajutor profesionist de la specialiști dedicați în repararea roților.
  • Dacă cârpa se îndepărtează de pe roți curate, atunci acestea sunt bune de utilizat.
  • Reparațiile jantelor sunt, de asemenea, mai ieftine decât achiziționarea unui set de jante din aliaj complet nou.

Când vine vorba de jantele și roțile unui vehicul, aliajul este considerat unul dintre cele mai bune răspunsuri pentru un aspect mai elegant și mai atractiv. În plus, se spune că jantele din aliaj îmbunătățesc performanța și durabilitatea roților, deoarece aluminiul este mai puternic decât oțelul și asigură o accelerație și o frânare mai bune.

Din păcate, jantele de mai bună calitate sunt mai scumpe decât jantele tradiționale din oțel – un motiv în plus pentru a practica o întreținere adecvată a unor jante auto din aliaj. Făcând acest lucru vă va ajuta să îmbunătățiți longevitatea jantelor și a roților și să reduceți la minimum riscul unor daune sau înlocuiri costisitoare undeva în viitor.

Dar, cum are loc de fapt la îngrijirea unor jante auto din aliaj? În acest articol, vom prezenta câteva sfaturi semnificative pentru întreținerea jantelor din aliaj pentru a le menține pregătite pentru drum pentru mai mult timp.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Folosiți un specialist în repararea roților

Cel mai simplu mod de a vă întreține jantele din aliaj este să solicitați ajutor profesionist de la specialiști dedicați în repararea roților. Deși acest lucru este mai costisitor decât întreținerea lor la domiciliu, asistența expertă va garanta o întreținere excelentă a unor jante auto din aliaj și se va asigura că acestea rezistă cât mai mult timp posibil.

Reparațiile jantelor sunt, de asemenea, mai ieftine decât achiziționarea unui set de jante din aliaj complet nou, ceea ce înseamnă că puteți reduce costurile prin întreținerea regulată a jantelor dvs. cu ajutorul unui specialist de renume în reparații de jante.

Pentru a economisi mai mult pe termen lung, stabiliți o relație cu specialistul dumneavoastră preferat în repararea jantelor, rămânând la serviciile acestuia, în loc să săriți de la un service la altul. Dacă deveniți un client de afaceri valoros, respectivul specialist în repararea roților vă poate oferi reduceri și promoții la reparațiile dumneavoastră viitoare.

Curățați-vă roțile din aliaj în mod regulat

Probabil că cel mai simplu, dar eficient mod de a vă întreține jantele și roțile din aliaj este curățarea lor în mod regulat. Pentru a face acest lucru în mod corespunzător, veți avea nevoie de următoarele elemente:

            – Detergent pentru jante auto din aliaj

            – Perie moale, cu peri moi

            – Apă caldă, cu detergent

            – Alcool izopropilic

            – O cârpă din microfibre

            – Prosop moale

Pasul 1: Pregătirea

Începeți prin a folosi o țeavă de furtun obișnuită sau un furtun de înaltă presiune pentru a spăla praful de frână de suprafață, murdăria sau uleiul care s-a acumulat pe janta din aliaj.

Pasul 2: Aplicați detergentul pentru aliaje

Cu detergentul pentru jante auto din aliaj în mână (achiziționat de la majoritatea magazinelor auto), pulverizați generos jantele cu o soluție diluată de detergent și apă, conform recomandărilor produsului. Lăsați soluția să se absoarbă puțin înainte de a folosi peria cu peri moi pentru a răzui ușor murdăria încăpățânată. Faceți acest lucru până când nu mai există bucăți de murdărie tare lipite de jantă și apoi clătiți roțile cu apă.

Pasul 3: Curățați-vă discul de frână și etrierul de frână

Cel mai frecvent factor care contribuie la deteriorarea jantelor din aliaj este praful de frână, deoarece este extrem de dificil de îndepărtat dacă este lăsat necontrolat pentru o perioadă îndelungată.

Pentru a vă curăța discul și etrierul de frână și pentru a evita formarea excesului de praf de frână pe jantele din aliaj, scoateți-le și aplicați o soluție de alcool izopropilic folosind o cârpă din microfibră. Ștergeți praful, montați din nou discul și etrierul de frână și ștergeți restul jantei și roții cu alcool suplimentar. După aceea, clătiți roata cu apă din furtun înainte de a le freca cu un prosop moale.

Instalați scuturi de protecție împotriva prafului de frână

După cum am menționat deja, praful de frână este cel mai mare coșmar al unei jante din aliaj. Dincolo de curățarea jantelor, încercați să instalați scuturi împotriva prafului de frână, achiziționate de la magazinul auto local sau de la o companie specializată în jante. Aceste scuturi se așează între roți și butucul roții și sunt responsabile de devierea prafului de pe roți.

Lustruiți-vă jantele și roțile

Spălați-vă și uscați-vă bine jantele înainte de a începe acest proces. După aceea, aplicați cu o cârpă o doză generoasă de polish pentru jantele din aliaj. Acest lucru va ajuta la îmbunătățirea strălucirii și la îndepărtarea semnelor de oxidare care cauzează rugina. În continuare, aplicați o cantitate generoasă de polish pentru jante din aliaj pe cârpă și frecați-o pe jante. În cele din urmă, va trebui să aplicați un polish de finisare prin aceeași metodă înainte de a vă testa jantele și roțile cu o cârpă proaspătă și curată. Dacă cârpa se îndepărtează de pe roți curate, atunci acestea sunt bune de utilizat.