• Principalele ingrediente ale fericirii și la care se rezumă cercetarea sunt legăturile sociale și activitatea – atât a minții, cât și a corpului.
  • Corpul are nevoie să se miște în mod regulat pe parcursul zilei.
  • Cele mai recente cercetări privind fericirea arată că legăturile noastre sociale sunt importante în ceea ce privește bunăstarea generală și satisfacția în viață

Știm că oamenii fericiți tind să aibă relații puternice, o stare de sănătate fizică bună și să contribuie în mod regulat la viața comunității lor.

Realitatea este că vor exista momente în care vom reuși să ne implicăm în obiceiurile de fericire și să ne simțim pozitivi. Apoi, vor fi ocazii în care viața ne aruncă o minge și fericirea noastră este afectată, dar vestea bună este că ne putem îmbunătăți cu toții nivelul de fericire prin practică zilnică.

Fă mișcare zilnic

Corpul are nevoie să se miște în mod regulat pe parcursul zilei. Statul așezat pentru perioade lungi de timp nu face corpul sau mintea fericită. Cel puțin, persoanele trebuie să meargă în pas vioi timp de o oră în fiecare zi.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Cercetările arată că mersul pe jos timp de 30 de minute pe zi vă poate îmbunătăți sănătatea. Dar studiile privind fericirea arată că oamenii beneficiază mai mult atunci când se angajează în exerciții fizice de intensitate moderată și mare, care cresc ritmul cardiac.

Activitatea fizică regulată și exercițiile fizice ocupă un loc important pe lista fericirii deoarece studiile demonstrează în mod constant o legătură între a fi activ din punct de vedere fizic și creșterea bunăstării subiective, adică a fericirii.

Prioritizarea conexiunii

Cele mai recente cercetări privind fericirea arată că legăturile noastre sociale sunt importante în ceea ce privește bunăstarea generală și satisfacția în viață. Într-adevăr, să-ți faci timp să vorbești, să asculți, să împărtășești și să te distrezi cu prietenii și familia este un obicei pe care trebuie să îl prioritizezi.

Dar un studiu recent a constatat că, în general, ne implicăm mai mult cu prietenii și familia atunci când ne simțim nefericiți și mai puțin atunci când suntem fericiți. Acest lucru se poate datora faptului că, în mod natural, căutăm confort și sprijin pentru a ne simți mai fericiți și ne ocupăm de alte activități atunci când fericirea noastră este stabilă.

Arată-ți recunoștința

Perspectiva noastră asupra vieții și modul în care evaluăm lucrurile joacă, de asemenea, un rol foarte important în nivelul nostru de fericire. Studiile au descoperit că a avea o mentalitate mai optimistă și a practica sentimentul de recunoștință poate tampona împotriva emoțiilor negative și poate crește fericirea.

Puteți face acest lucru în mai multe moduri, de exemplu, un jurnal zilnic de recunoștință, care poate fi scris de mână sau ținut pe telefon. Intervenția celor trei lucruri bune este un obicei rapid și ușor de adoptat pentru creșterea optimismului. Pur și simplu scrieți trei lucruri care au mers bine în fiecare zi și reflectați la ceea ce a fost bun la acestea.

Petrecerea timpului cu animalele de companie

Animalele de companie fac parte integrantă din rutina familiei și, de asemenea, sprijină în fericirea zilnică. Cercetările arată că câinii îi motivează pe companionii lor umani să fie mai activi și, la rândul lor, atât câinele, cât și omul au o experiență plăcută comună care le sporește fericirea.

Principalele ingrediente ale fericirii și la care se rezumă cercetarea sunt legăturile sociale și activitatea – atât a minții, cât și a corpului.