• Ada Tache: Finisajele de calitate cresc valoarea pe piață a unei locuințe.
  • Ada Tache: Investițiile în finisaje de calitate fac locuința mult mai durabilă.
  • Ada Tache: Elementele de tâmplărie premium contează atât estetic, cât și funcțional.
  • Tendințele în design-ul de interior din 2025 pun accent pe sustenabilitate și funcționalitate.
  • Calitatea materialelor la elementele folosite zilnic cresc durabilitatea locuinței.

Designul interior nu mai înseamnă doar estetică, ci și investiție inteligentă. Modul în care îți amenajezi casa, inclusiv alegerea culorilor pot influența, semnificativ valoarea ei. Detaliile fac diferența atunci când vrei să aduci plus-valoare locuinței. Dar cum transformăm o locuința într-o investiție profitabilă?

Cum putem să amenajăm locuința pentru a-i crește valoarea?

Ada Tache, designer de interior: Cred că, în primul rând, ar trebui să ne orientăm către materiale de calitate. Și aici mă refer mai ales la cele pe care nu le schimbi foarte des. Uite, la nivelul finisajelor, de exemplu, cred că ar fi bine să ne orientăm către lemn dublu sau triplu stratificat, care are o calitate net superioară celui laminat.

E mult mai elegant, mult mai durabil. Aș renunța la plăcile ceramice, adică gresie, faianță, care sunt cele mai comune. Și nu pentru asta, ci pentru faptul că acele rosturi creează impurități care, în timp, nu arată bine și se curăță foarte greu.

Recomandări

SUA ATACĂ IRANUL
CUM E ECONOMIA DUPĂ ATAC
CE URMEAZĂ PT. IRAN
STARMER AVERTIZEAZĂ
CHINA ACUZĂ SUA
LIBER LA HARVARD

Aș investi, de asemenea, în feronerie și tâmplărie de calitate. Asta pentru că ușile și ferestrele sunt, probabil, cele mai frecvent folosite elemente dintr-o casă. Există chiar niște uși cu broască magnetică. Sunt extrem de silențioase, practic ele nu ating tocul ușii, ceea ce le oferă o durată de viață mult mai lungă. Și, referitor la baie, ți-aș putea spune că aș înclina către materiale compozite, de exemplu, pentru blat, pentru lavoar, pentru cadă. Rezistă mult mai mult, sunt mai ușor de curățat.

Și, uite, un sfat pe care vi-l pot da este să „furăm” un pic din investițiile în imobiliare, mai ales din blocurile și apartamentele care se fac pentru a fi închiriate. Acolo dezvoltatorii mereu aleg materialele acestea de bază, premium, unele pe care le-am menționat și eu, pentru că, îți dai seama, acolo nu vor să renoveze după fiecare chiriaș, plus că un chiriaș, evident, poate sta ani buni și el nu face nicio investiție în acest spațiu”.

Care detalii crezi că contează cel mai mult?

Ada Tache, designer de interior: „Cred că investiția în finisajele acestea mari, știi, în suprafețele mari, uite, în scări, în pardoseli de calitate, zugrăveli de calitate. Dacă aplici o vopsea colorată, să zicem, pe pereți, nu ai vrea să se decoloreze după primăvară.

Deci, elementele acestea mari, vizibile și, cu siguranță, cele mai folosite accesorii: uși, feronerie, clanțe, lucrurile de genul acesta”.