• Meniul primăverii include delicatese precum sparanghelul, salatele proaspete și măcrișul.
  • Dacă vrei să încerci rețete speciale, poți alege pesto de leurdă sau supă cremă de urzici.
  • Strugari: Primăvara aduce sezonul verdețurilor și al renașterii naturii.

Primăvara este sezonul verdețurilor. Ingredientele locale și naturale precum leurda și urzicile te întâmpină cu o explozie de vitamina C, contribuind la menținerea sănătății cardiovasculare. Nu uita să incluzi în meniu și alte delicatese specifice primăverii, cum ar fi sparanghelul, salatele proaspete și măcrișul, alături de preparate savuroase cu miel și ied.

Pentru o experiență culinară de neuitat, poți încerca rețete speciale, precum pesto de leurda sau supa cremă de urzici, perfecte pentru a te bucura de prospețimea sezonului.

„Fiind și primăvară, anotimpul în care natura se trezește la viață apar și aceste super alimente, precum leurda și urzicile. Ele au un aport foarte mare de vitamina C, sunt bune pentru bolile cardiovasculare și putem să creăm preparate de post minunate cu ele. Spre exemplu, atunci când fac paste, eu fac o cremă de leurdă sau de urzici. Pun deasupra niște fulgi de drojdie și sunt extraordinare. „, a explicat Alex Strugari, chef bucătar, pentru Aleph News.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI

„Totodată, în această perioadă consumăm și animale tinere, cum sunt mielul, iedul, purcelușul de lapte. Cred că aceasta este proteina pe care ar trebui să o consumăm, dar trebuie consumată cu moderație, pentru că are un conținut mare de acid uric, iar acidul acesta duce la gută, pe viitor”, a adăugat Alex Strugari.

Citește și