• Procesul dintre Johnny Depp și Amber Heard pentru calomnie face „daune nespuse” persoanelor cu tulburări de personalitate.
  • Keir Harding, specialist în tulburări de personalitate, a declarat că tulburarea de personalitate borderline este un „diagnostic contestat” și care este în mare parte acordat victimelor abuzului.
  • Săptămâna trecută, tribunalului american i s-a spus că Heard suferea de „tulburări de personalitate histrionică și limită” și „simptome extrem de exagerate de PTSD”, potrivit unui psiholog clinician.

Procesul dintre Johnny Depp și Amber Heard pentru calomnie face „daune nespuse” persoanelor cu tulburări de personalitate, a spus un expert în sănătate. Keir Harding, specialist în tulburări de personalitate și fondator al Beam Consultancy, a declarat că tulburarea de personalitate borderline (BPD) este un „diagnostic contestat” și care este în mare parte acordat victimelor abuzului. Săptămâna trecută, în instanță, s-a spus că Heard are BPD în contextul în care ea are multe trăsături negative de caracter, inclusiv de „victimă”.

Este cunoscut faptul că Heard a depus un ordin de restricție temporar împotriva domnului Depp în mai 2016

Harding, a cărei organizație lucrează pentru a împiedica oamenii cu acest diagnostic să rămână prinși în spitale private „specializate”, a spus că a acuza persoanele cu BPD că joacă rolul de victimă este un comentariu deosebit de răzbunător, având în vedere că aproximativ 80% au supraviețuit unui anumit tip de abuz.

Specialistul a spus: „acum, când cineva aude de acest diagnostic se gândește la procesul Amber Heard. La oameni manipulatori și «victime». Ce lucru îngrozitor este să descrii un grup de oameni, dintre care majoritatea au trăit prin abuzuri, în acest fel. Supraviețuitorilor abuzului nu ar trebui să li se spună că personalitățile lor sunt dezordonate.”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Statisticile arată că BPD afectează aproximativ 1% din populație

Trei femei sunt diagnosticate la fiecare bărbat. Dar mulți cred că femeile sunt diagnosticate în mod disproporționat din cauza practicilor misogine, eticheta fiind folosită pentru a discredita femeile ca fiind excesiv de emoționale.

Harding a spus că: „Mânia nepotrivită este unul dintre criteriile de diagnostic, dar cine poate decide asta? Mulți oameni care sunt diagnosticați cu BPD sunt etichetați drept «manipulatori» sau «căutători de atenție».”

Săptămâna trecută, tribunalului american i s-a spus că Heard suferea de „tulburări de personalitate histrionică și limită” și „simptome extrem de exagerate de PTSD”, potrivit unui psiholog clinician și criminalist care i-a evaluat starea mentală după despărțirea de Depp.

Shannon Curry a spus instanței că a fost abordată inițial de echipa juridică a lui Depp pentru a ajuta la stabilirea dovezilor ale „violenței partenerului intim” în relația de cuplu, dar ulterior i s-a cerut să finalizeze „o analiză psihologică” a actriței.

Dr. Curry a spus că tulburarea de personalitate limită a fost „un factor predictiv care pun în aplicare violența împotriva partenerilor femeilor”, adăugând că „o tactică este agresarea fizică și apoi rănirea ei înșiși… apoi folosirea sistemului legal… de exemplu, utilizarea unui ordin de restricție”.

Simptomele BPD pot fi grupate în patru domenii principale: instabilitate emoțională, modele perturbate de gândire sau percepție, comportament impulsiv și relații intense, dar instabile cu ceilalți. Dl Harding a spus: „În timp ce BPD poartă o mulțime de stigmatizări, este recunoscut că atitudinile negative există mai mult la profesioniștii din domeniul sănătății decât la publicul larg. Poate că Amber Heard a făcut ceva pentru a anula asta într-un mod inutil, ceea ce este îngrozitor, având în vedere că luna mai este luna de conștientizare a tulburărilor de personalitate limită.”