Produsele din carne de la fast-food nu conţin carne 100%. Avertismentul unui medic nutriţionist

  • Carnea din fast-food poate conține aditivi suplimentari.
  • Produsele din carne la restaurantele fast-food nu sunt făcute din carne 100%.
  • Experții sugerează să verificați lista de ingrediente din meniu.

Iubești mâncarea dar nu ai timpul necesar să-ți gătești? Fast-food-ul pare să fie cea mai la îndemână variantă. Dar te întreb, știi exact ce mănânci atunci când cumperi un produs?

Publicația The New York Times a făcut un studiu care arată că produsele de vită, pui și pește nu sunt făcute din carne 100%.

Alexandra Olteanu are 20 de ani și este studentă. Ea cunoaște riscurile acestui tip de mâncare, dar spune că nu se poate abține.

„Mănânc fast food destul de des, în special în momentul în care ies în oraș cu prietenii mei. Decidem să mâncăm ceva fast food pentru că e cel mai la îndemână să facem asta. În general consum burger de vită sau de pui sau aripioare”, spune Alexandra.

Mâncarea de tip fast-food crește riscul de apariție a bolilor cardiovasculare, a diabetului și a obezității. Nutriționistul Cristian Mărgărit spune că produsele de tip fast-food sunt adevărate bombe calorice. În plus, ele conțin un grad mare de sare, grăsimi și aditivi alimentari.

„Însă nu doar aditivii din carnea respectivă sunt periculoși, ci pur și simplu faptul că mâncăm o carne tocată și apoi arsă pe gratar reprezintă un risc pentru sănătate. Ar fi foarte important ca atunci când mâncăm de la fast food să cerem și lista de ingredient”, spune nutriţionistul Cristian Mărgărit.