• 30-50% din populația lumii este introvertă
  • Extroverții ajung mai ușor în funcții de conducere
  • Introverții impun mai mult respect subalternilor

Poate nu te așteptai la asta, dar atât liderii introvertiți, cât și cei extrovertiți, sunt la fel de buni. Diferența o fac angajații. Dacă ai angajați care preferă să li se dea indicații, atunci liderul perfect pentru ei este unul extrovertit.

Angajații implicați, care stiu ce au de făcut, aleg șeful introvertit. Uite și o statistică: între 30% și 50% din populația lumii este introvertită.

Karner Rosner, psiholog: „Un lider bun este un lider care urmărește obiectivele și care are o relație foarte bună cu angajații”

Dacă ești un lider extrovertit ai de pierdut tocmai pentru că ai relații foarte bune cu oamenii din jur. Din cauza asta, subalternii tind să își permită mai multe.

Karen Rosner, psiholog: „Angajații percep persoanele introverte ca persoane foarte serioase, pe care te poți baza. Această distanță pe care ei o pun prin atitudinea lor angajații o interpretează ca respect”

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Pe de altă parte, ai și tu, extrovertitule, avantajele tale. Îți este mult mai ușor să ajungi în funcții de conducere.

Karen Rosner, psiholog: „Un extrovert, da, poate să asceadă mult mai ușor profesional pentru că el are relații bune, în general, cu oamenii”

În această perioadă în care multe dintre companii lucrează de acasă, liderii introvertiți ar putea fi avantajați. Aceștia se simt în elementul lor și ar putea fi mai eficienți.