• O statuie a lui Vladimir Putin gol, pe o toaletă aurie, a fost scoasă la licitație, suma obținută urmând să fie folosită pentru cumpărarea unei drone pentru Ucraina.
  • Licitația va dura până pe 20 decembrie. Prețul de pornire nu este deloc mic, va începe de la 10.000 de euro.
  • Sculptura este realizată folosind metoda laminării, în care hârtia este lipită una de cealaltă în straturi folosind lipici. Realizarea sculpturii a durat peste două luni.

O statuie numită „Naked Killers” care îl înfățișează pe Vladimir Putin gol, cu un mic Lukașenko în poală, și cu un lanț de aur la gât, așezat pe o toaletă aurie a fost scoasă la licitație în Cehia pentru a cumpăra o dronă pentru Ucraina, scrie presa internațională.

Licitația va dura până pe 20 decembrie și va avea loc pe contul de Twitter al asociației Kaputin  sub forma unei postări obișnuite, unde cei interesați își pot depune apoi ofertele în comentarii.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Prețul de pornire nu este deloc mic, va începe de la 10.000 de euro. Autorul conceptului recunoaște că suma este mare, totuși este convins că vor exista părți interesate.

Asociația Kaputin vrea să doneze încasările pentru achiziționarea de arme pentru armata ucraineană și ar dori să achiziționeze în mod special noua dronă de luptă Bivoj, fabricată în Cehia.

În loc de sceptru, Putin ține o perie de toaletă în mâna dreaptă și o mică mașină de spălat însângerată în mâna stânga. Întreaga statuie stă pe un soclu masiv de marmură cu inscripția „Asasini goi” .

Asociația Kaputin, care se află în spatele creației sale și aduce statuia la diverse demonstrații împotriva regimului Putin, spune că statuia îl expune în toată goliciunea sa.

Manechinul Putin a apărut prima oară în aprilie 2021, când activiștii din grupul krutin l-au expus în fața ambasadei Rusiei din Praga, al cărei gard l-au „decorat” și cu perii de toaletă aurii. Pe atunci, nu aveau idee ce va aduce anul 2022.

Autoarea sculpturii este Barbora Zichová, care a studiat scenografia păpușilor la Facultatea de Teatru din cadrul Academiei de Arte Dramatice din Praga (DAMU).

Sculptura este realizată folosind metoda laminării, în care hârtia este lipită una de cealaltă în straturi folosind lipici. Realizarea sculpturii a durat peste două luni.