• La defilarea haute couture a casei de modă franceze Dior de la Paris, aceasta a profitat de cea mai exclusivistă tendință a momentului: luxul discret.
  • Cea mai recentă prezentare Dior a avut loc la Musée Rodin din Paris, un mare conac din secolul al XVIII-lea, unde sunt expuse operele lui Auguste Rodin, în special faimoasa sculptură ,,Gânditorul”.
  • Show-ul s-a deschis cu un model purtând o rochie albă clasică, cu mâneci lungi, până la pământ. Acest lucru a dat tonul estetic – modelele au purtat o mulțime de rochii lungi, fluide, în culori discrete – în principal alb, tonuri pământii, nuanțe marine sau gri.

La prezentarea haute couture Dior de la Paris, casa deținută de LVMH a exploatat cea mai exclusivistă tendință a momentului: luxul discret.

Evidențiat de serialul de televiziune HBO Succession – care i-a avut în prim-plan pe cei ultra-bogați – luxul discret se referă la hainele elegante, discrete, care emană eleganță și bogăție.

Cea mai recentă prezentare Dior a avut loc la Musée Rodin din Paris, un mare conac din secolul al XVIII-lea, unde sunt expuse operele lui Auguste Rodin, în special faimoasa sculptură ,,Gânditorul” .

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

În conformitate cu dedicarea continuă a directorului de creație Maria Grazia Chiuri față de feminism, colecția a avut ca temă narațiunile feminine și reprezentarea în mitologia antică, scrie The Independent.

Show-ul s-a deschis cu un model purtând o rochie albă clasică, cu mâneci lungi, până la pământ. Acest lucru a dat tonul estetic – modelele au purtat o mulțime de rochii lungi, fluide, în culori discrete – în principal alb, tonuri pământii, nuanțe marine sau gri.

Show-ul couture Dior a fost întruchiparea luxului discret

S-au folosit o mulțime de mixuri de țesături, piese transparente și fuste vaporoase – dar totul a fost croit cu atâta precizie încât ținutele au rămas clare.

La urma urmei, aceasta a fost o colecție couture – văzută ca fiind vârful măiestriei, hainele sunt unice și necesită mult mai multă îndemânare, timp și bani pentru a fi produse.

Stilul a fost simplu – modelele au purtat părul în coadă de cal – iar Dior a făcut apel la o nouă tendință: purtarea unui singur cercel, în loc de o pereche.

Zeițe grecești la show-ul Dior couture

Spectacolul s-a încheiat cu un model purtând o rochie cu împodobită – ca o versiune mai formală, pregătită pentru covorul roșu, a look-ului de deschidere.

Celebritățile din primul rând au purtat, de asemenea, ținute simple și modele care par să se potrivească cu tema evenimentului.

Actrița australiancă Elizabeth Debicki – care o interpretează pe Diana, Prințesa de Wales în filmul The Crown – a păstrat o ținută șic și de inspirație franceză, purtând o beretă neagră cu plasă în partea de sus, un simplu maiou alb și o fustă din piele neagră.

Ambasadoarea Casei, Natalie Portman, a purtat o rochie albă fără bretele cu accente pastelate în stil acuarelă.

La sfârșitul defilării, designerul Maria Grazia Chiuri a făcut o scurtă plecăciune, iar ținuta ei a fost un alt exemplu de lux discret: un costum marinăresc simplu, dar impecabil croit.

Citește și

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională. Notele după contestații vor fi publicate astăzi

De ce Regele Charles al III-lea va avea o a doua încoronare? Când va avea loc și ce se va întâmpla la eveniment

Ion Cristoiu: Rusia vremii lui Cehov – o imensă pălăvrăgeală