• De la 1 septembrie toate restaurantele din ţară se vor redeschide la interior
  • Raed Arafat nu recomandă redeschiderea restaurantelor la interior
  • Ministrul Culturii are trei scenarii pentru redeschiderea sălilor de spectacole

Nu mai poți s-o dai la pace cu patronii de restaurante. Vor neapărat să te lase să iei cina în interiorul locațiilor.

După șase luni în care industria ospitalității a fost pusă la pământ, Guvernul Orban a decis redeschiderea la interior a restaurantelor, de la 1 septembrie. Asta în anumite condiţii. Va trebui să păstrezi distanţa fizică, să porţi mască la intrarea în restaurant, iar unele mese vor fi lăsate libere.

IONUT MELINTESCU, director restaurante: Ne aşteptăm ca la maxim 15 septembrie să putem să funcţionăm şi cu restaurantele în interior. Suntem undeva la cifra de afaceri la 25% faţă de anul trecut.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

– HoReCa a pierdut în criză 90% din cifra de afaceri

– 30% dintre restaurantele din ţară sunt aproape de faliment

– 40.000 angajaţi riscă să rămână fără job

În ceea ce priveşte redeschiderea sălilor de teatru şi cinema, Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, ia în calcul trei scenarii: redeschiderea la capacitate maximă, la o capacitate de 66% unde familiile şi grupurile de trei persoane vor putea sta împreună, sau să nu se redeschidă deloc.

ANDREI TUDOR, dirijor: Am o grămadă de colegi muzicieni care caută în această perioadă să se reorienteze. Cunosc un toboşar care cânta cu foarte multe formaţii care acuma lucrează şi ca agent imobiliar. Am un coleg care acuma lucrează pentru o firmă de curierat.

Sunt voci care consideră redeschiderea un pericol.

,,Nu pot să recomand deschiderea restaurantelor. (…) Dar nu cred că cineva vine să recomande să deschidem restaurantele acum. Nu poate fi o recomandare. Dacă se doreşte deschiderea restaurantelor la un moment dat, putem spune condiţiile. În care acest lucru se face, pentru a reduce riscurile la maxim. Risc zero nu există!”, a spus Raed Arafat.